Je li rješenje Man Unitedovih problema na Maksimiru? Nevjerojatni Henriquez bolji od Van Persieja i Rooneya zajedno!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 03.05.15. | 09:29

Angelo Henriquez blista u dresu Dinama!

Nedavno su se engleski mediji raspisali o Angelu Henriquezu, "napadaču Manchester Uniteda koji nemilice trpa po Hrvatskoj"... Svega nekoliko dana kasnije, Čileanac im je ponudio novi materijal: jučer je Dinamu hat-trickom protiv Splita i službeno donio novi naslov prvaka!

Modri su u Parku mladeži slavili s 5:1, a Henriquez je s tri pogotka došao do brojke od 26 golova ove sezone. Trenutno je drugi strijelac Prve HNL sa 17 pogodaka i četiri kola ostala su mu da se eventualno okruni titulom najboljeg golgetera. Vodeći je i dalje Andrej Kramarić, koji je do zime i transfera u Leicester zabio 21 gol za Rijeku.

Dinamo će se uskoro, opet protiv Splita, boriti i za Kup. I na tome mogu zahvaliti Henriquezu. Nakon što je zabio u prvom kolu kod Ponikva, spasio je najbolju hrvatsku momčad blamaže kod trećeligaša Opatije u osmini finala. Podsjetimo, Mamićev sastav gubio je u Opatiji, ali onda je s klupe ušao čileanski strijelac i najprije donio 1:1 i produžetke, a onda zabio i preostala tri gola u konačnom trijumfu 4:2. Henriquez je također zabio i u pobjedi protiv Rijeke 2:1 u polufinalu Kupa.

Iskazao se sjajni 21-godišnjak i u Europi, gdje je postigao tri gola. Jedan u pobjedi nad Astrom, te dva u Dinamovim porazima od Salzburga. S ukupno 26 golova Henriquez je uspješniji od Van Persieja i Rooneya zajedno!

Naime, Robin van Persie je ove sezone zabio 10 golova (sve u Premierligi), dok Wayne Rooney ima 12 prvenstvenih pogodaka i još dva u Kupu. Ukupno su njih dvojica isporučila 24 gola, dva manje od Henriqueza... Nalazi li se rješenje Crvenih vragova na Maksimiru? Mamići tvrde: Henriquez može u Man Utd, ali samo za 20 milijuna eura.

Podsjetimo, povremeni čileanski reprezentativac u Dinamu je na posudbi iz engleskog kluba, a braća Mamić već su nekoliko puta napomenula da imaju pravo (povoljno) otkupiti njegov ugovor. Hoće li i može li uopće Man Utd stopirati takav "deal" mogli bismo saznati vrlo brzo...

Golovi u sezoni 2014/2015:

Angelo Henriquez 26 (17 prvenstvo, 6 Kup, 3 Europa)
Wayne Rooney 14 (12 prvenstvo, 2 Kup)
Robin van Persie 10 (svi u prvenstvu)

(Foto: Action Images)


Tagovi

Angelo HenriquezWayne RooneyRobin van PersieDinamo ZagrebManchester United

Ostale Vijesti