Ivana Ivanović/PIXSELL
Ivana Ivanović/PIXSELL

Je li Gattusa Prpa što će donijeti budućnost?

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 28.08.24. | 08:01

Hajduk protiv Osijeka mora igrati s rezervnim stoperskim parom, a utakmicu mora jednostavno dobiti kako bi 'kupio' mir u reprezentativnoj stanci do Derbija u Maksimiru, Gosti su katastrofa ove sezone, no može im se posrećiti kao Ružomberoku

Prinudna obrana, stoperski par iz pričuve i nužde, rekli bi Talijani 'difesa emergenza', to je ono s čim trener Hajduka Gennaro Gattuso mora na Osijek ove subote u 20.45 na Poljudu (MAXSport1).

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Treba premostiti još ovu jednu utakmicu do stanke zbog reprezentativnih obveza prije Derbija u Maksimiru 14. rujna, a za to je potrebna pobjeda protiv nikad slabijeg Osijeka koji je ovu sezonu očito uzeo kao tranzicijsku, još nema pobjede pod novim trenerom Federicom Coppitellijem, pa bi Gattuso mogao do tri boda, upisati trijumf kao da pije čašu hladne vode.

Ali, ne treba raditi ražanj dok je zec još u šumi, jer Hajduk ima svojih problema s ozljedama i kartonima. Posebice u obrani, jer nema Zvonimira Šarlije koji je ozlijeđen, dok je u četiri kola Filip Uremović već skupio tri žuta kartona. A na desnom boku bit će mladi Šimun Hrgović koji je svojom ljevicom upisao dvije asistencije za Marka Livaju.

Gattuso je prinuđen na prinudni stoperski par koji bi trebali činiti Josip Elez desno i Dominik Prpić lijevo. Dok je drugi već uskočio umjesto Šarlije koji nije bi na razini prvog dijela prošle sezone kada ga se povezivalo i s reprezentacijom, prvi ima tek 13 minuta pod Gattusom u službenim utakmicama. Eto, Gattuso se čak i ispričavao što ga je malo koristio, možda žali što nije više kako bi ga isprobao, ali ne vjerujemo da ga je 'prpa' što igraju on i Prpić.

Ipak je Elez iskusan igrač koji je puno toga prošao, ali bio je pričuva otkako je Hajduk pronašao stoperski par koji je ulijevao povjerenje i tada treneri u praksi ništa ne diraju, pa je Hajdukov senator bio prikovan za klupu, a valja reći da se prošle sezone oporavljao i od ozljede.

To znači da sad može uskočiti odigrati dobro s Prpićem, pogotovo što gosti više nemaju Ramona Miereza koji je Bijelima uvijk bio najveća opasnost, a ovako će biti organizator igre, nekadašnji Hajdukov projekt Darko Nejašmić koji može sačuvati loptu i usporiti utakmicu što bi odgovaralo gostima u potrazi za pozitivnim rezultatom. I on će se htjeti dokazati i mjeriti s Ivanom Rakitićem i Filipom Krovinovićem...

Hajduk je protiv Istre 1961 napadački izgledao sasvim dobro, kreirao je prigode, ali je Lovro Majkić radio čuda. Bijele je spasio Livaja koji ima posebnu vezu s Elezom, kad baš o njemu govorimo, jer zna uputiti kvalitetnu dugu loptu na napadača Bijelih.

Gattusa bi više trebalo brinuti ukoliko u petak ostane bez Emira Sahitija i Rokasa Pukštasa koji su bili 'živahni' u Puli, pa ćemo vidjeti tko bi ih mogao zamijeniti odu li posljednjeg dana prijelaznog roka u Njemačkoj i Italiji.

Rehabilitirani su stoga Leon Dajaku i Yassine Benrahou, taman za te pozicije dva krila koje je upotpunjavao dvojac u prodajnom izlogu u Puli. Međutim, pitanje je koliko oni mogu u ovom trenutku budući da su dugo trenirali odvojeno.

Mladi Bruno Durdov koji nije igrao u Puli jer se tek oporavio od visoke temperature, mogao bi biti spreman za pola sata, a ako se dvojac proda, uvijek Gattuso ima miljenika Anthonyja Kalika kojega stavlja na krilo na užas nogometnim estetima, premda australski Hrvat nije za to kriv, jer je profesionalac i obavlja ulogu koju mu namijeni trener, najbolje što zna, ali je ipak čista 'šestica', može biti eventualno 'osmica'...



Tagovi

HajdukNK OsijekGennaro GattusoFederico CoppitelliDominik PrpićJosip ElezZvonimir ŠarlijaFilip UremovićRokas PukštasEmir SahitiŠimun HrgovićLjetni prijelazni rok 2024.Hrvatska nogometna ligaDarko NejašmićBruno DurdovAnthony KalikIvan RakitićFilip KrovinovićLeon DajakuYassine BenrahouLovro Majkić

Ostale Vijesti