Zhang Chen/XINHUA
Zhang Chen/XINHUA

Je li danas konačno 'taj' dan? S Kinezima dogovoren Ademijev transfer, a onda se nisu javili...

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 07.09.23. | 09:00

Povratak bivšeg kapetana u Maksimir stalno je na korak realizacije, li nikako da se i završi. Možda četvrtak donese konačan rasplet

"Borba, velika borba", sletjela je u srijedu navečer poruka iz izvora bliskih Dinamu na pitanje što se događa s transferom Arijana Ademija iz kineskog Beijing Guoana. Saznali smo potom da pregovori oko Ademijeva dolaska u Dinamo doista već poprimaju konture groteske. Zadnja informacija od srijede kasno navečer govori da je sve, zapravo, bilo načelno dogovoreno, Kinezi su pristali na Dinamovu ponudu. A onda se više nisu javili... Trebali su nakon toga poslati u Maksimir sve potrebne dokumente, potpisati dogovor, no, samo su nestali iz etera. I nitko ne zna što nosi četvrtak, hoćemo li slušati o novoj rundi pregovora, ili će to konačno biti 'taj' dan, kad ćemo svjedočiti velikom raspletu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

Jer, nitko isto tako ne zna, s kojom će idejom Kinezi 'otvoriti' četvrtak. Stalno mijenjaju uvjete, stalno postavljaju nove. I kad Dinamo pristane, onda dodaju još nešto. Ako se dogovore oko svote posudbe, onda podignu cijenu otkupa. Ako dogovore i to, onda traže dodatne bonuse ovisno o broju Ademijevih nastupa. I tako dalje... A kad je, kažemo, u srijedu navečer dogovor bio blizu, odnosno, kad se činilo da je sve utanačeno, iz Pekinga se više nisu javili s konačnim 'DA'. Zato, svi iščekuju kakvu će ideju prezentirati u četvrtak.

Inače, problem je i u tome što se, zapravo, u Beijing Guoanu ne žele samo tako odreći Ademija. Oni ga žele zadržati, ne žuri im se s prodajom, želja za odlaskom iz Kine isključivo je Ademijeva. Kako doznajemo, Ademi je jasno i glasno u klubu rekao bi htio napustiti Kinu, gdje se nije uspio prilagoditi na način života, vremensku razliku, daleka putovanja i razdvojenost od obitelji, iako je na terenu igrao vrlo dobro. U prvi mah su u klubu prihvatili taj njegov apel, međutim, kako je tijekom prijelaznog roka još jedan igrač, Brazilac Souza, koji igra istu poziciju kao i Ademi, također dobio ponudu i klubu rekao da bi je prihvatio, nastao je problem i Beijing više ne želi pustiti Ademija samo tako. Štoviše, klupski čelnici htjeli bi ga zadržati, prepoznali su njegove liderske osobine i u skoroj ga budućnosti vide čak i kao kapetana! Međutim, Ademiju se, kako doznajemo, u Kinu više ne ide, jednostavno, nije se adaptirao na posve drugačiji stil života. Turski Trabzonspor Nenada Bjelice, navodno, ispao je iz igre i sad je ostao Dinamo.

U Maksimiru imaju još jedan dan, petak je Dan D, da se završi ovaj posao, svi i dalje vjeruju da će tako i biti i da će se Ademi najkasnije u subotu probuditi kao Dinamov igrač. Štoviše, iz razgovora s ljudima bliskih Ademiju čujemo da on već sebe vidi kao igrača Dinama, promišlja o Dinamu, u kontaktu je s trenerom Sergejom Jakirovićem. No, dok iz Kine ne stigne konačni 'amen' i svi potpisani papiri, nitko nije spokojan, jer ne zna se koju igru igraju u Beijingu. Žele li samo izvući što više novca ili pokušavaju otezati da na kraju ne bi prodali Ademija? Znat ćemo uskoro, možda već tijekom dana.



Tagovi

Arijan AdemiBeijing GuoanGNK DinamoSergej Jakirović

Ostale Vijesti