Marko Prpić/Pixsell
Marko Prpić/Pixsell

Jakirovićeve suze: „Sve posvećujem obitelji, teško je sažeti što sam sve prošao“, Ademi: „Najslađi naslov!“

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 11.05.24. | 22:05

Dinamov trener i kapetan nakon osvajanja naslova bili su prepuni emocija, s ponekom suzom u oku pred novinarima

Vani se još nije stišalo slavlje, navijalo se ispod zapadne tribine, pjesme o Dinamu, o još jednom naslovu prvaka dopirale su i do klupskih prostorija. Sergej Jakirović prije toga dobio je i ovacije s tribina, bio je ganut, teško je skrivao poneku suzu. Koliko je toga preživio u ovih devet mjeseci u Dinamu, koliko puta bio blizu ruba, a na kraju izišao kao veliki pobjednik. I dan-danas nije 100 posto siguran vjeruju li mu svi u klubu, unatoč javnoj podršci, ali brzo će ta priča ponovno doći na red.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ovo je bila večer njegove karijere, večer u kojoj je doveo Dinamo tamo gdje je trebao, cilju prema kojem je krenuo kad je preuzeo ovu tešku klupu.

"Čestitao bih momčadi, stožeru, svima u klubu, svim navijačima Dinama. Ovo je jedan od najslađih naslova u povijesti, teško je sažeti što se sve događalo od dana kad sam došao. Prošao sam puno uspona i padova, nismo se nikad predavali, vjerovao sam u ovu momčad i sve što smo radili. Kad smo ispali iz Europe puno smo radili, jako mi je drago što smo to uspjeli. Puno je bilo razgovora, analiza, neprospavanih noći. Dva kola prije kraja osvojiti naslov u ovoj sezoni je velika stvar.", kazao je Jakirović nakon trijumfa nad Osijekom (1-0).

Kad mu je bilo najteže u cijeloj sezoni?

"Ako ćemo gledati HNL najteži trenutak je bio poraz u Gorici i onaj od Lokomotive. To je bilo kao da su me udarili čekićem, ništa mi nije bilo jasno. Ali, rekao sam da se nećemo predavati i da ćemo igrati dalje. U Europi se broje porazi, naše društvo počiva na negativi, nitko ne spominje da smo ostvarili ciljeve i prošli grupu. Nakon Ballkanija sam htio ići, ali sam vidio da me momčad slijedi i da ipak ne idem. Sparta i PAOK su ozbiljne momčadi, nemate protiv njih pravo na loš dan, mi smo ga imali. Ali, na kraju, od tri cilja, dva smo ostvarili, još ostaje Kup."

Kaže da je u svojoj okolini stalno osjećao podršku.

"Stalno je bila podrška, pozitiva, ja mogu sa svakim pričati. Znali smo da ono loše ne može trajati, da ćemo se izvući iz toga."

Dobro, s obzirom na razne priče o njegovoj budućnosti u Dinamu, kako gleda na sve to što se piše i priča?

"Oguglao sam na to. Kad sam tek došao neke su me stvari čudile, ali sam spoznao da je modus operandi isti, bez obzira tko bio trener. Probudio sam se jutros, dobio puno poruka, oprao zube, otišao na kavu. I, to je to."

Pala je i poneka suza večeras?

"Jako puno mi ovo znači, vrlo emotivno, sve što se događalo bilo je jako strresno. Znam što je moja obitelj prolazila od prvog dana, zahvaljujem na podršci koju mi daju, ovo posvećujem njima."

Ostaju Slaven Belupo i Rudeš u HNL-u, uz dvije utakmice finala Kupa s Rijekom.

"Protiv Slavena i Rudeša igrat će oni koji su manje igrali, debitirat će igrači iz škole. Što se tiče reprezentativaca, vidjet ćemo kad prođe Kup, hoćemo li ih koristiti."

Hoće li jednog dana napisati knjigu o ovoj sezoni?

"Zasad ne razmišljam o tome. Ali, bila bi zanimljiva."

Kakva će biti proslava?

"Uz par pića i onda priprema za Kup."

Emotivan je bio i Arijan Ademi, strijelac pogotka koji je Dinamu donio naslov.

"Jako teška sezona, puna teških poraza. Izaći iz svega toga, to je za mene najslađi i najteži naslov u karijeri. Konkurenti su nam bježali, imali smo dvije utakmice manje, na kraju smo zasluženo pobijedili.", kazao je Ademi i otkrio i svoj najteži trenutak sezone."

"Meni je najteža bila Lokomotiva, osjećali smo spremni nakon priprema. Ni sam ne znam kako smo to izgubili, osjećali se moćno i na toj utakmici, ali što se sve događalo u tih pet minuta, teško je objasniti kako je sve otišlo u krivom smjeru."

Istaknuo je navijače.

"Bez podrške navijača u najtežim trenucima bilo bi teško. Želim da dođu u sve većem broju na Kup. Zadnjih godina smo imali dosta situacija gdje su konkurenti bili blizu pa smo imali podršku s tribina, sad ih je možda bilo više, ali uvijek smo imali podršku."

Jesu li igrači pričali u svlačionici o napisima da bi trener mogao biti bivši?

"Iskreno, dotaknuli smo se toga, ali se dogovorili da ćemo pričati nakon utakmice, to ćemo komentirati tek sad."

Nedavno je rekao da nije zadovoljan svojom sezonom?

"Iskreno, nisam zadovoljan, ali dajem svoj maksimum u svakoj utakmici. Nisam ja Petković, nisam Oršić da stalno zabijam, ali nezadovoljan sam što sam promašio dosta zicera."

Kako je svlačionica živjela sve te teške dane, vjerojatno se puno razgovaralo?

"Neću pričati što je sve bilo, to ćemo ostaviti za nas. Bilo je i grubih riječi, ali neću govoriti o detaljima."

Ide li on uskoro u trenere?

"Još mogu puno dati Dinamu, ali jednog dana možda budem."



Tagovi

Sergej JakirovićGNK DinamoOsijekHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti