Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Jakirović: “Nismo bili u situaciji kao oni, mi smo imali mir“, Ristovski: “Derbi se ne igra, nego pobjeđuje“

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 12.09.24. | 12:20

Dinamov trener i jedan od senatora najavili su veliki Derbi u petak u Maksimiru

Dinamo se priprema za Derbi u petak (20 sati, Maxsport 1), prema broju prodanih ulaznica, očekuje se oko 18 tisuća gledatelja. Dobit će oni na zapadnoj tribini i jednikratne kabanice, moći će unijeti i manje kišobrane, ali pitanje je koliko će kiša utjecati na posjetu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

No, o tome igrači i trener Jakirović ne razmišljaju, na njima je da se fokusiraju na travnjak. I da zaborave Ligu prvaka i Bayern, da zaborave Hajdukove probleme te da uđu u utakmicu s maksimalnim pristupom.

"Derbi je prava utakmica, potpuno je svejedno tko je u kakvom stanju. Zna se što nosi, veliko rivalstvo i veliki respekt. Bilo nas je 11 u treningu, koristili smo i juniore, više smo se oporavljali od ozljeda i pratili naše reprezentativce, koji su se vratili zdravi. Napravili smo tri dobra treninga i čekamo Hoxhu, koji se još nije vratio. Želimo se dobro prezentirati i osvojiti tri boda.", rekao je Sergej Jakirović.

Dinamo je po svemu favorit, Hajduk u raspadu. Koliko to može zamka za Derbi?

"Više mediji potenciraju da smo favoriti, znamo da nas čeka zahtjevna utakmica. Obje će momčadi pružiti maksimum, samo sam tražio da fokus bude na Hajduk. Znate da ja ne preskačem utakmice, to je više problem za nekoga od igrača u budućnosti, ako će netko preskočiti."

Koji mu je Derbi ostao u posebnom sjećanju Dinamovu treneru?

"Meni je u najboljem sjećanju ostao derbi na Uskrs. Jer smo bili u teškom trenutku, morali smo pobijediti, a onda osvojili i Kup. Izbacili smo najvećeg rivala iz utrke."

Kako on vidi situaciju na Poljudu? Dinamo je lani bio u sličnom stanju i na kraju bio pobjednik?

"To su njihove stvari. Nije ista situacija, mi smo uvijek imali podršku i mir, nije bilo ni blizu ovako, kao što je u Hajduku. Zato smo izašli kao pobjednici. Trener je svjetsko poznato ime, nije nigdje lako raditi, moraš se prilagoditi. Došao je Rakitić, treba mu malo vremena da dosegne fizičku spremu, tu je Livaja, Krovinović, Uremović, Lučić... Zato je respekt, maksimalni, u kojem su god stanju. Ali, nadam se da ćemo pokazati da smo bolja momčad."

Može li Hajduk iznenaditi?

"Može u smislu određenih pozicija, ali znamo tko će igrati i način igre, to se neće mijenjati."

Hoće li igrati Mišić?

"Procijenit ćemo još, ali zbog Petkovića lani pušem na hladno, kad je htio igrati, a ostali smo bez njega dva mjeseca. Ne bih riskirao. Ima jako puno utakmica u kojima će biti zdrav., trebamo ga."

Što kaže Ristovski?

"Najveći derbi, a derbi se ne igra nego pobjeđuje, tako se treba i postaviti. Pokazati gard da je Dinamo pravi lider i da ćemo doći do tri boda. Derbi je nešto posebno, to je posebna draž. Nema podcjenjivanja. Euforija je oko Bayerna, traži se karta više, ali trebamo razmišljati o Hajduku i potvrditi liderstvo."



Tagovi

DerbiGNK DinamoHajdukSergej JakirovićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti