Luka Stazl/Pixsell
Luka Stazl/Pixsell

Jakirović: "Dečki znaju gdje smo bili i zašto nam je ova pobjeda važna. Ne sumnjam da će biti ozbiljni"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 23.09.23. | 16:30

Dinamov trener najavio je utakmicu protiv Rudeša u Kranjčevićevoj (nedjelja, 19.15 sati)

Nema puno odmora za Dinamo, već tri dana nakon Astane (nedjelja, 19.15) na redu je Rudeš. Momčad, koja ima tek jedan bod, koju je Sergej Jakirović na klupi Rijeke uvjerljivo svladao (4-0), ali i koja bi negdje, nekome, mogla oteti bodove. Zato, Jakirović poziva na maksimalnu ozbiljnost.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Bit će slično kao i protiv Astane, iako su dolaskom novog trenera otišli u 5-4-1, prije su igrali s više posjeda. Doveli su nove igrače s iskustvom, a imaju i brzine tako da ćemo morati paziti na polukontre i kontre. Protiv Osijeka je Rudeš bio blizu, trebao je imati koji bod više. Imao sam sreću da sam vodio s Rijekom protiv Rudeša prvo kolo, završilo je 4-0, ali je Rudeš mogao zabiti najmanje jedan gol, nisu bili impresionirani nama. No, ovdje će se ipak više pitati nas, psihološka priprema mora biti na visini, ne sumnjam da ćemo biti ozbiljni, koncentirani, jer dečki znaju gdje su bili, da samo sad uhvatili zaostatak i da nam je ta pobjeda jako važna", rekao je Jakirović, koji je zadovoljan i širenjem kadra u svakoj utakmici. Dodatno ga je proširio i protiv Astane.

"Pokušavamo u svakoj utakmici dati minutažu nekim igračima, svjestan sam i ja da ih ima još koji nisu dobili priliku, vjerujem da će je u budućnosti dobiti. Drago mi je kako koriste tu minutažu, drago mi je zbog Halilovića, Marina, Mihajličenkova dva asista, oni daju doprinos momčadi. Oni su svi važni i oni znaju da svaku minutu koju dobiju da će dati sve od sebe da je iskoritste. A to je dobro onda i za momčad i za njih."

U kakvom je stanju Arijan Ademi?

"Ademi je u jako dobrom stanju, on će konkurirati za momčad, očekujemo određenu minutažu, ući će i odraditi, treba nama, treba i to njemu."

Ostali? Ima dosta problema s ozljedama.

"Vidjet ćemo što je s Boškom Šutalom, požalio se na koljeno, dobro da nije teža ozljeda. Ristovski? Radimo sve da ga osposobimo za derbi, Špikić će za koji dan ući u trening. Ali, ima nas, nešto ćemo rotirati. Kaneko je u petak prvi put trčao oko terena, ako ne protiv Rudeša, bit će fit za Ponikve", zaključio je Jakirović. (T.N.)



Tagovi

GNK DinamoNK RudešHNLHrvatska nogometna ligaSergej Jakirović

Ostale Vijesti