Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Rudeš gasi vatru nakon demantija policije: "Dođite u obilježjima kluba za kojeg navijate, ne želimo se igrati pokvarenog telefona"

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 23.09.23. | 15:05

Nakon čudnih odluka posljednjih dana i pozivanja na naputak policije, Rudeš je odlučio reći - ma dođite kako želite

Rudeš će sutra (nedjelja) od 19.15 u Kranjčevićevoj, u kojoj je de facto gost jer nema svoj stadion u HNL-u, kao de jure domaćin dočekati prvaka Dinamo. Za utakmicu su poskupili karte, ali onda poručili: na glavnu tribinu se ne može s obilježjima Dinama.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nije to izazvalo dobre reakcije pa su se Rudešani prali - nije naša odluka, nego naputak policije. Nije dugo trebalo da se i PU Zagrebačka oglasi i kaže - to nije istina.

Pojasnili su:

"Temeljem napisa u medijima i na društvenim mrežama da je policija, vezano za odigravanje nogometne utakmice Supersport HNL-a između NK „Rudeš“ i GNK „Dinamo“, zabranila unošenje navijačkih obilježja gostujućih navijača na zapadnu tribinu Nogometnog stadiona u Kranjčevićevoj ulici, sa ciljem točnog informiranja koristimo priliku to demantirati", kaže priopćenje policije pa se nastavlja:

"Naime, ukoliko je donesena, radi se isključivo o odluci koja je u nadležnosti organizatora sportskog natjecanja, koju donosi u okviru svojih dužnosti temeljem procjene izbijanja nereda i nasilja na sportskom natjecanju i provedbi mjera radi njihovog sprječavanja i suzbijanja sukladno odredbama članka 5. stavka 1. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima (NN 117/03, 71/06, 43/09, 34/11. i 114/22). Zaključno, u pogledu spomenute pa tako i svih ostalih utakmica SuperSport HNL lige, Policijska uprava zagrebačka nije izdavala naputke niti zabrane vezano za navedenu problematiku."

Sada, tek nešto više od 24 sata prije susreta, opet se oglasio klub sa zapada Zagreba.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Nakon medijske hajke kako je NK Rudeš zabranio dolazak navijačima na utakmicu s Dinamovim obilježjima na zapadnu, odnosno tzv. domaću tribinu te komentar policije da to nije njihova odluka, ne želimo se igrati ‘pokvarenog telefona’ te ulaziti u rasprave.

Naime, uoči početka lige održan je sastanak s povjerenicima za sigurnost klubova koji sudjeluju u natjecanjima. Tom prilikom povjerenik za sigurnost našeg kluba prisustvovao je istom u službenim prostorijama odjela za osiguranja PUZ-a. Tom su prilikom svim prisutnim sudionicima izdana jasna uputstva o sigurnosnim protokolima a sve u svrhu sprečavanja nasilja na športskim natjecanjima.

Navedena uputstva su primijenjena na svim dosadašnjim domaćim utakmicama našeg kluba a sve u uskoj suradnji s nadležnim pripadnicima odjela za osiguranja PUZ-a.

Samom činjenicom da u zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima (NN 117/03, 71/06, 43/09, 34/11. i 114/22 ), a poglavito u članku 5., stavak 3. istog stoji da: Organizator športskog natjecanja dužan je postupati po nalogu policije glede poduzimanja mjera sigurnosti u postupku pripreme organiziranja i održavanja športskog natjecanja.

Iz gore navedenog je evidentno da je organizator dužan postupati po nalogu policije. Samim time tvrdnja od strane PUZ-a kako nisu izdavani nikakvi naputci o sigurnosti ne stoji, a što je bilo vidljivo i na prethodno odigranim utakmica na kojima su primjenjivana ista pravila.

Dakle, NK Rudeš je sve svoje obveze ispunjavao. Ali kako smo i mi gosti na stadionu u Kranjčevićevoj, sada jedino možemo – ponovno poslušati policiju – te prema njezinom naputku reći – neka na stadion svatko dođe s obilježjima kluba za kojeg navija.

U nedjelju želimo da je fokus samo na nogometu i neka svi uživaju na stadionu."

(eg)



Tagovi

NK RudešGNK DinamoHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti