Sanjin Strukić/Pixsell
Sanjin Strukić/Pixsell

Jakirović: “Da nismo ispali iz Europe, ne znam kad bismo igrali ovu utakmicu“

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 16.04.24. | 13:20

Dinamov trener najavljuje nastavak pobjedničkog niza i protiv, ove sezone vrlo neugodnih, Varaždinaca

Varaždin, srijeda (17 sati), konačno. Dinamo će odigrati zaostalu utakmicu još iz kolovoza prošle godine, utakmicu, koja je odgođena zbog onih nereda u Ateni. Puno se toga otad promijenilo, a zahvaljujući toj odgodi, Varaždin je jedina momčad do kraja sezone s kojom će Dinamo igrati još dvaput. Za 10-ak dana, naime, Modri gostuju u Varaždinu. U prva dva dvoboja imali su Modri velikih problema, u gostima jedva izvukli bod u nadoknadi (1-1), iako su odigrali jako dobrih sat vremena, a u Maksimiru su slavili 1-0 golom Petkovića s bijele točke, s tim da je Nevistić obranio kazneni udarac Dabre.

Sad je Dinamo u pobjedničkom nizu, ima pet pobjeda zaredom, forma raste i u Maksimiru se ugnijezdio potpuni optimizam.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Zadovoljan sam, u dobroj smo formi, neke stvari možemo raditi još malo bolje. Nanizali smo pet pobjeda, što je jako važno za nas, svaka je bitna, lomi se prvenstvo i treba nastaviti u tom stilu", rekao je Sergej Jakirović, Dinamov trener. I priznao da nije bilo uvijek ugodno gledati ljestvicu, stalno je ta utakmica manje utjecala na psihologiju, zaostatak se nekad činio većim nego što bi trebao biti.

"Smetalo je, jer gledaš ljestvicu i ne znaš kad ćeš igrati. A da nismo ispali iz Europe pitanje je kad bi se igrala ova utakmica, jer je raspored bio natrpan. Konačno ćemo igrati, da ljestvica bude kompletna. Jako važna utakmica za nas, jako bitna tri boda, koja moramo osvojiti, uza sav respekt prema Varaždinu, kojega nikad nije lagano pobijediti. Ova zadnja utakmica je bila jako uzbudljiva, znamo što nas čeka, ali svjesni smo da su to jako važna tri boda, da još smanjimo zaostatak za Rijekom."

Varaždin, čini se, bolje rezultate postiže u gostima.

"Da, tako ispada u zadnje vrijeme, da igraju lakše u gostima, ne znamo zašto je tako, ali bit će motivirani, razigrani, kao i svi u Maksimiru. Na nama je da odgovorimo što bolje, da nastavimo na ovom valu, uz pomoć naše publike, koja puni stadione gdje god igramo i koja nam je velika podrška."

Kakva je situacija s ozlijeđenima?

"Živković je ušao u trening, Špikić se vratio, normalno odradio treninge i bit će u kadru. Zasad jedni nedostaje Piere-Gabriel, on nije još spreman za ovu utakmicu."



Tagovi

GNK DinamoNK VaraždinSergej JakirovićHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti