Josip Regović/Pixsell
Josip Regović/Pixsell

Jakirović: “Bit ćemo mudriji i pametniji nego lani, čeka nas i dalje ozbiljan uzvrat"

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 20.08.24. | 23:50

Dinamov trener nakon pobjede nad Qarabagom (3-0) ostao čvrsto na zemlji

Najbolji mogući poklon dobio je Sergej Jakirović za svoju godišnjicu na Dinamovoj klupi. Pobjeda 3-0 protiv Qarabaga, velika i značajna, koja je Dinamo primaknula na korak do Lige prvaka. No, kazao je i Dinamov trener, bit će to jedan dugačak korak, koji treba napraviti u Bakuu za osam dana.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Čestitam dečkim na dobroj igri. Napatili smo se 90 minuta, sve što smo govorili, da igramo s odličnom momčadi tako se i pokazalo. Dominirali su oni, dominirali smo mi, na trenutke se nismo dobro branili. Ali to je i njihova kvaliteta. Dogovorili smo se da bolje radimo pritisak na loptu u drugom dijelu. U 60.minuti smo promijenili i sustav, bili smo nadmoćniji u završnici, vidjeli da ih možemo ugroziti, imali još prilika i mogli smo zabiti još. koji gol Moram pohvaliti i Nevistića koji nas je držao iznad vode u teškim trenucima.", kazao je Dinamov trener.

A onda je dodao:

"Ali čeka nas ozbiljan uzvrat, moramo biti mudriji i pametniji nego prošle godine."

Opet je junak bio Kulenović?

"Znači puno imati takvog igrača na klupi. Ja sam inzistirao na Kulenoviću, puno je puta u karijeri bio podcijenjen. Samo mu treba dati povjerenje i on će biti dobar. Radna etika mu je odlična, uvijek je bio maksimalan, lopta mu to vraća. Jako sam sretan da ga imam! Svi ozbiljno treniraju, vidi se pomak u ovih godinu dana, kad igrači usvoje moje ideje, to je veliak prednost. Sve što treniramo pokušavamo i na utakmici. A Kule da i ne zabije, imao bi svoju minutažu."

Promjena sustava donijela je pomak u igri?

"Rekao sam da imamo profile igrača da mogu igrati u dva sustava. Bitno je da se komunicira s igračima, da im se kaže što trebaju raditi, njima to isto paše."

Sad je fokus na uzvratu. što treba promijeniti za utakmicu u Bakuu da ne bude stresa?

"Već sutra se okrećemo prvenstvu, Gorici, a onda je fokus na uzvratu. Moramo biti krajnje ozbiljni, moramo igrati kao da nam treba pobjeda, samo tako možemo nešto napraviti. Morat ćemo biti ozbiljni, još bolji, pogotovo u fazi obrane. Baturina? Čim je udario, vidio sam da ide u vratnicu ta zadnja lopta. Ali, bit će i tamo prilika. Zna se što je Martin, što nam znači, diktira stvari u zadnjoj trećini i to je potvrdio na terenu."

Ozljeda Ristovskog, je li ozbiljno?

"Ristovski je osjetio bol u zadnjoj loži. Vidjet ćemo. Do subote imamo vremena, ali za Goricu ćemo mijenjati puno igrača, svi zaslužuju igrati."

Čini se da nitko nakon ove pobjede nije poskočio, svi su čvrsto na zemlji?

"Pušemo i na hladno. S obje su noge čvrsto na zemlji, pripremit ćemo se najnormalnije, ali sad je fokus na Gorici."

Je li bio kazneni udarac, koji nije dosuđen?

"Iz mojeg kuta činilo se da je igrao rukom na rubu šesnaesterca, svi su rekli da je kazneni udarac. Meni nije sporno, osim ako je VAR vidio da je izvan šesnaesterca."

Pohvalio je i igru Mmaeea.

"Mmaee nije bezveze igrao na tim razinama, sve ono što smo gledali on to pokazuje na terenu. U svakom primanju lopte se vidi da je upao sjajno u našu momčad. Kao i svi novi igrači!"



Tagovi

GNK DinamoQarabagSergej JakirovićLiga prvaka

Ostale Vijesti