Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Jakirović: "Bit će promjena, igrači su svjesni svoje odgovornosti, razgovarali smo otvoreno"

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 07.10.23. | 15:10

Otkrio je Jakirović da se Petković dobro oporavlja, Ristovski se uključio u trenažni proces, još su upitni Drmić i Ljubičić. Špikić bi se mogao priključiti tijekom reprezentativne stanke.

"Naravno da je teško i nije nimalo ugodno jer Dinamo ne trpi prosječnost, Dinamo je navikao na pobjede, mi smo svjesni toga. Jučer smo u razgovoru prije treninga u svlačionici pričali otvoreno o svemu", rekao je Sergej Jakirović u najavi utakmice protiv Istre 1961. Stižu im Puljani na Maksimir sutra u 17.15, a iako je Zagreb već danima obasjan suncem, u Maksimirskoj 128 kao da je mrkli mrak. Nikako da Modri izađu iz krize i proigraju. Ne izgledaju posloženo ni uigrano, a dva poraza od Hajduka i Ballkanija to su iznijela jasno i glasno na vidjelo. No, ne bježi od toga ni Dinamov trener koji je odmah preuzeo odgovornost, ali dobio i podršku igrača i cijelog kluba da ostane i dalje na čelu struke hrvatskog prvaka.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Meni je svlačionica svetinja, a takav sam i pričam direktno, jasno komuniciram stvari, a najbolje od svega je - igrači su svjesni svog dijela odgovornosti, napravit ćemo sve da sutra budemo bolji. U nogometu se ne možete vraćati prošlosti, već samo izvući pouke. Mi ih imamo stvarno iz čega izvući, a najgore je što ih učimo na svojim greškama. Moramo učiniti sve da pobjedimo", kaže Sergej Jakirović, pa dodaje:

"Već na aerodromu u Prištini je jasno iskomunicirano kako imam apsolutno povjerenje i podršku kluba, igrači su osjetili, kapetan Mišić je razgovarao s Ademijem, Ristovskim i Petkovićem, pa došao do mene dao mi do znanja kako igrači imaju povjerenje u mene i moj stožer. Ma to mi nije bilo ni upitno, događaju se takve stvari. Mi moramo tu odgovornost opravdati i na terenu."

A protiv Istre će biti i rotacija, nege uvjetovane zdravstvenim problemima, a neke...

"Neke posljednjom izvedbom protiv Ballkanija. Priliku će dobiti neki drugi igrači, na njima je da iskoriste svoju šansu, pokažu zašto su dio Dinama. Što se tiče ozljeda, Petković se dobro oporavlja, Ristovski se uključio u trenažni proces, još su upitni Drmić i Ljubičić. Ademi sutra treba normalno nastupiti. Špikić bi nam se mogao priključiti normalnom trenažnom procesu tijekom reprezentativne stanke."

Istra će na Maksimiru pokušati prekinuti svoj negativni niz.

"Od početka sezone imaju turbulencije, promijenili su rano trenera, a stigao je novi Španjolac kojem treba vremena da pohvata sve konce. Bez obzira tko dolazi, mi moramo s tri boda vratiti određeni mir. Puljani imaju igrača koji nam mogu raditi probleme, Erceg je latentna opasnost za sve, a tu su i Lisica- jako brzo krilo, Kadušić... Morat ćemo obratiti pažnju na njih pogotovo u fazi napada."

Jasno, podrška s tribina bit će Dinamu iznimno bitna.

"Vidi se njihova podrška, žao mi je što smo ih tako razočarali u zadnje dvije utakmice. I moramo biti bolji. Minimum je dati sve od sebe, pravi navijači to uvijek prepoznaju, a svjesni su kako su u sportu uvijek moguća sva tri znaka. To je naša obaveza. Znam da im je bilo teško i mučno gledati naše zadnje utakmice, ali pozivam ih da dođu na tribine u što većem broju, trebamo ih, a nadam se da ćemo ih mi razveseliti dobrom igrom i pobjedom", završio je Jakirović.



Tagovi

Sergej JakirovićGNK DinamoIstra 1961

Ostale Vijesti