Screenshot
Screenshot

Ja sam budućnost! Pedrijev ringišpil, golčina i demonstracija klase! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 03.04.22. | 22:54

Ako ste se ikad pitali zašto za ovog mladića govore da bi jednog dana mogao postati nova Zlatna lopta, evo vam odgovora.

Znate one priče 'novi Messi', 'novi Ronaldo', 'novi Cristiano Ronaldo', 'novi Zidane'… Mali milijun puta to je bilo čisto medijsko napuhavanje, dizanje u nebesa igrača koji to zapravo ne zaslužuju. Kad su pak španjolski mediji pisali o Pedriju kao igraču koji će jednoga dana osvojiti Zlatnu loptu, mnogi su se na prvu samo nasmijali… No, više se nitko ne smije.

Igrala se 72. minuta derbija 30. kola u La Ligi. Barcelona je na svojem Nou Campu ugostila Sevillu, na tribinama kultnog stadiona našlo se nešto više od 76 tisuća ljudi, a gotovo sa sigurnošću možemo istaknuti da nikome od njih nije žao što su kupili ulaznicu kad su vidjeli pravo malo remek djelo Pedrija.

Dembele je prošao po desnoj strani pa povratnom loptom uposlio središnjeg veznjaka Barcelone. On prima loptu, varkom šalje dvojicu igrača Seville u šetnju gradom, nakratko odgađa udaraca te drugi put od Diega Carlosa radi malo dijete, odlazi još malo na stranu i onda silovito i precizno tuče i zabija za veliko slavlje na tribinama.

Maestralan pogodak zabio je Pedri, igrač o kojem se opravdano ovako puno priča i za kojeg se ne priča bezrazložno da bi mogao biti novi kamen temeljac Barcelone. On i Gavi kao nekada Xavi i Iniesta. A još ga jedan od njih i vodi s klupe…

Pedriju je ovo bio tek 11. nastup u La Ligi ove sezone. Odigrao je prva dva kola, a onda narednih 18 bio 'out' zbog problema sa zadnjom ložom. Vratio se u siječnju, odigrao devet utakmica zaredom u La Ligi za Barcu od tada do danas, a njegova momčad je u tom periodu u La Ligi skupila osam pobjeda i jedan remi.

Danas je on bio čovjek odluke u utakmici protiv Seville. Zabio je kad je trebao, pokazao kako ljudi iz Transfermarkta koji ga vrednuju na 80 milijuna eura i nisu baš tako 'ludi', a ako nešto u toj priči može ljutiti navijače Barcelone, onda je to samo da je taj iznos premalen.

19-godišnji veznjak donio je svojoj momčadi nova tri boda, a Barca je današnjom pobjedom došla na drugo mjesto La Lige. Vodeći Real, koje su nedavno ponizili u El Clasicu, zasad ima 12 bodova više, ali Barca od njih ima jednu utakmicu manje. Teško je za očekivati da će ih sustići do kraja sezone, ali da je Pedri bio 'fit' tokom cijele sezone, zaostatak sigurno ne bi bio ovako velik. A tko zna ako bi ga uopće i bilo…

Spomenimo kako je za gostujući sastav svih 90 minuta odradio i Ivan Rakitić, a Sevilla je ovim porazom pala na četvrto mjesto La Lige.

La Liga, 30. kolo

Subota, 2. travnja

Getafe – Mallorca 1:0

Levante – Villarreal 2:0

Celta Vigo – Rael Madrid 1:2

Atletico Madrid – Alaves 4:1

Nedjelja, 3. travnja

Ath. Bilbao – Elche 2:1

Betis – Osasuna 4:1

Granada – Rayo Vallecano 2:2

Valencia – Cadiz 0:0

Barcelona – Sevilla 1:0



Tagovi

PedriBarcelonaSevilla

Ostale Vijesti