REUTERS/Juan Medina
REUTERS/Juan Medina

U hrvatskom dresu nije išlo, ali u Osasuninom ide: Budimir zabio u porazu protiv Betisa (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 03.04.22. | 18:32

Hrvatski napadač zabio je svoj četvrti gol sezone

Izbornik Zlatko Dalić i dalje je u potrazi za centralnim napadačem, igračem koji će biti fokalna točka ofenzivnog dijela njegove nogometne selekcije. Bruno Petković u Dinamu ne igra na toj poziciji, dok se Marko Livaja i Andrej Kramarić komotnije osjećaju na mjestu napadačkog pobočnika.

Zato je izbornik u tu ulogu na turneji u Dohi postavio Antu Budimira. Napadač Osasune, međutim, nije oduševio svojim nastupima protiv Slovenije i Bugarske, ali možda do kraja sezone ipak zadovolji uvjete izvješenog oglasa za „devetku“. Prvi argument je ponudio u prvoj utakmici nakon reprezentativne stanke, u ogledu Betisa i Osasune. Premda je njegov klub poražen s 4:1, Budimir je zabio jedini pogodak gostiju na utakmici i to u 65. minuti za smanjenje vodstva domaćih 2:1.

Četvrti je to Budimirov pogodak ove sezone, a tri ih je zabio u tekućoj kalendarskoj godini.

Betis je do pobjede vodio Juanmi Jimenez koji je bio zaslužan za vodstvo domaćih od 2:0. Jimenez je zabijao u 34. i koncem prvog poluvremena. A nakon što je Budimir smanjio, Betisovu su pobjedu potvrdili William Carvalho u 82. minuti te Alex Moreno u 88.

Betis je ovom pobjedom nastavio lov za četvrtom pozicijom koja vodi u Ligu prvaka. Četvrtoplasirana Barcelona sada ima bod više, ali i dvije utakmice manje.

U ranijem terminu Athletic Bilbao je pobijedio Elche s 2:0. Baskijci su poveli u 32. minuti golom Alexa Berenguera, a pobjedu domaćin potvrdio je Asier Villalibre u 86. minuti. U posljednjim trenucima susreta Elche je smanjio golom Josana Ferrandeza.

Athletic je trenutno osmi s 44 boda, četiri manje od Real Sociedada na šestoj poziciji koja kao posljednja vodi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Elche drži 15. poziciju s 32 boda, šest više od zone ispadanja.

La Liga, 30 kolo

Subota, 2.travnja

Getafe – Mallorca 1:0

Levante – Villarreal 2:0

Celta Vigo – Real Madrid 1:2

Atletico Madrid – Deportivo 4:1

Nedjelja, 3.travnja

Atheltic Bilbao – Elche 2:1

Betis – Osasuna 4:1

Granada – Rayo Vallecano 18.30

Valencia – Cadiz 18.30

Barcelona – Sevilla 21.00

Ponedjeljak, 4.travnja

Real Sociedad – Espanyol 21.00


 


Tagovi

La LigaBetisOsasunaAnte Budimir

Ostale Vijesti