YouTube Screenshot
YouTube Screenshot

'Izborniku Deni' dostavio pizzu, pa postao prvi Brazilac u redovima AFCU-a (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 15.10.22. | 08:50

Splitski studenti ponovno pomiču granice marketinga.

Bernard Perić koji utjelovljuje izbornika nogometnih huligana Denu u jednom od najkultnijih skečeva Gitak TV-a, u novom videu splitskog futsal kluba AFC Universitasa, pod nazivom "The Boy from Ipanema" na ploči piše planove AFCU-a za 2022. godinu.

- naći Brazilca (kvačica)

- osvojit kup

- osvojit prvenstvo

- plaće igračima

No, 'izbornik Dena' brzo briše zadnju stavku 'plaće igračima' i dodaje novu - 'razbit Omiša (dvije kvačice)', nakon čega mu je zazvonio mobitel s melodijom pjesme 'Oči boje kestena' Ivane Brkić.

To je početak novog šaljivog spota AFC Universitasa u kojem izbornik Dena traži Brazilca jer "sad svi imaju Brazilce, moramo biti ozbiljan klub". Potom u kancelariju ulazi stanoviti Brazilac. "Bom Dia", pozdravlja Denu na portugalskom. "Buenos Dias", odgovara Dena na španjolskom: "Aj spik speniš veri gud, no problem". Mladog Brazilca (23 godine) koji stiže iz redova Futsal Parane (treći rang brazilskog futsala), spašava golman-trener kluba, proslavljeni hrvatski vratar Ivo Jukić.

Scena se prebacuje na 'dan ranije'. Mladi Brazilac Igor Luan Cordeira Guimaraes na motoru dostavlja pizzu Deni koji se ljuti na njega jer pizza kasni. Dena uzima komad pizze, ispada mu iz ruke, a Luan Cordeira je sjajno 'štopa' i spašava od pada na tlo. "Sutra dvi slike, osobna, budi mi u uredu u devet", govori mu Dena. To mu je bilo dovoljno da riješi prvi od klupskih ciljeva u novoj sezoni i dovede prvog Brazilca u redove Universitasa.

U već nekoliko dana pisali smo o jedinstvenom i kreativnom marketingu Universitasa koji je svoju 'priču' izgradio na simpatičnom ismijavanju samih sebe. Glavne zvijezde njihovih skečeva su navijač AFCU-a Božo i Bernard Perić, poznat i kao 'Izbornik Dena' iz GITAK TV-a.

Sada su na ovaj šaljiv način predstavili Brazilca Igora Luana Cordeiru Guimaraesa koji će svoj debi u nebeskoplavom dresu AFCU-a imati večeras u 20.15 kada na Gripe stiže Futsal Dinamo.

S obzirom da je Universitas studentski klub pretpostavljam kako ćeš studirati u Splitu?, upitao ga je novinar CroFutsala.

"Tako je, da. Studirat ću ovdje. Za početak ću učiti engleski kako bih ga usavršio, a u budućnosti se planiram baviti tjelesnim odgojem".

Kako si došao u kontakt s Universitasom i zašto si se odlučio doći u Hrvatsku?

"Pratili su me i došli u kontakt sa mnom. Prihvatio sam jer sam htio vidjeti Hrvatsku koja je prekrasna zemlja, a i htio sam se okušati van Brazila. Drago mi je što sam došao ovdje i trudit ću se još više nego u Brazilu. Dat ću svoj maksimum", zaključuje razgovor za CroFutsal.

A kada smo već kod 'sambe' na hrvatskim futsal parketima, napomenimo kako je jučer Osijek svladao Vrgorac na domaćem parketu sa 7:5 i upisao prve bodove u povratničkoj sezoni u 1.HMNL. A na toj utakmici su četiri od 11 pogodaka zabili - Brazilci. Osijek je u dvoboj krenuo sjajno i pogocima Lime, Damjanovića i Šalaja do 7. minute imao prednost od 3:0. No, do kraja prvog dijela u osječkom Zrinjevcu palo je još pet pogodaka. Za Vrgorac su zabili Duško Martinac dva (9. i 16.) i Brazilac Guilherme jedan (19.), a za Osijek Damjanović (13.) i Lima (20.) svoje druge pogotke na utakmici za Osijek - Vrgorac 5:3. Vrgorac se potpuno vratio u igru sredinom drugog dijela kada su zabili Guilherme (drugi na utakmici) i Andrijašević (35.), no do kraja utakmice Bijelo-plavi ipak stižu do pobjede golovima Šalaja u 37. i Pandurevića u 40.

Osim utakmice Universitas - Futsal Dinamo (20.15), danas je još na rasporedu dvoboj između Squarea i Crnice (19.00). (nr)

1.HMNL, 2. kolo

Petak, 14. studenog

Osijek - Vrgorac 7:5

Subota, 15. studenog

Square - Crnica, 19.00

Universitas - Futsal Dinamo, 20.15

Nedjelja, 16. studenog

Futsal Pula - Torcida, 19.00

Novo vrijeme - Olmissum, 19.00

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+




Ostale Vijesti