Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Derbi kola bez prijenosa, kao ni tri preostale zanimljive utakmice 2. kola 1.HMNL

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 14.10.22. | 11:53

Ni utakmice (zanimljivog) drugog kola 1.HMNL gledatelji neće moći gledati u izravnom prijenosu.

S današnjim dvobojem između Osijeka i Vrgorca počinje drugo kolo 1.HMNL. Ta utakmica se od 20.15 prenosi na programu MaxSporta 1 i bit će jedina koju će ljubitelji futsala u Hrvatskoj moći pogledati budući da se HNS i Tcom, kao nositelj prava, još uvijek nisu dogovorili oko načina distribucije sadržaja te ostalim hrvatskim klubovima nije dozvoljeno prenošenje utakmica na vlastitim digitalnim kanalima, kao ni kreiranje video sažetaka. Prošle sezone su, recimo, svi klubovi imali pravo prenositi svoje utakmice, produkcija tih streamova je u većini slučajeva bila na izvrsnoj razini i, najbitnije od svega, navijači gostujućih klubova, ljubitelji futsala nisu bili uskraćeni za prijenose utakmica, njihove sažetke, sekvence najboljih poteza i golova... to je bilo dobro za nositelje prava, HNS, njegove sponzore i prije svega futsal zajednicu i njihove klubove.

(2.10) Osijek (4.50) Vrgorac (2.40)

No, što je, tu je. Nadamo se da će se do trećeg kola HNS i TCom uspjeti dogovoriti i omogućiti klubovima live streamove utakmica koje se ne igraju u terminu izravnog prijenosa na MaxSportu i na taj način omogućiti dodatnu promociju ovog sve gledanijeg i popularnijeg sporta.

Vratimo se na male parkete... kolo otvaraju Osijek i Vrgorac. Osijek se nakon godine odsustva vratio u elitni rang hrvatskog futsala. Iako su mu najavljivali borbu za ostanak, u prvom kolu je odigrao sjajnu partiju u Makarskoj i izgubio od prvaka Novog vremena s 3:4, s time da su branitelji naslova pobjednički gol zabili u 39. Vrgorac je pak prvenstvo otvorio 1:4 porazom od Crnice, a to im je, peti uzastopni poraz u prvenstvu, ako uračunamo i završetak prošle sezone. Bit će zanimljivo vidjeti tko će izvući deblji kraj u osječkom Zrinjevcu.

Subotnji program otvaraju Square i Crnica utakmicom u dubrovačkom Gospinom polju (19.00). Riječ je o dvoboju dvije momčadi koje su se prilično pojačale prošle sezone. Square je u prvom kolu ostao neporažen na neugodnom gostovanju kod Futsal Dinama, a Crnica je s 4:1 nadvisila Vrgorac i dokazala da će šibenski prvoligaš igrati značajnu ulogu u narednoj sezoni. Zanimljivo, u prošloj sezoni obje međusobne utakmice završene su pobjedom gostujućeg sastava i ti s tri razlile. Dubrovčani u subotu ne mogu računati na suspendiranog Antonija Nokovića.

U kasnijem terminu (20.15) susrest će se dva kluba koja su u prvom kolu remizirala, domaćin Universitas 1:1 kod Torcide, a gost Futsal Dinamo 2:2 sa Squareom. Ove dvije momčadi uvijek igraju iznimno zanimljive i neizvjesne utakmice koje u pravilu završavaju pobjedama Futsal Dinama, no u prošloj sezoni Splitski studenti slavili su u obje i tako kompromitirali Dinamov status u prvenstvu. Purgeri na Gripe dolaze sa statusom favorita, a ovo će ujedno biti dvoboj s čak pet reprezentativaca koji su nedavno trijumfalno otvorili kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Dvojica (Luka Pavlović i Božo Sučić) stižu iz redova Universitasa i trojica (Kristian Čekol, Luka Perić i Mateo Mužar) iz redova Dinama.

Pulska dvorana Mate Parlov u nedjelju će dočekat Torcidu u utakmici u kojoj obje momčadi traže prvu prvenstvenu pobjedu sezone. Viceprvak Futsal Pula osvojila je Superkup, ali je u prvom kolu izgubila u Omišu s 1:3, dok je Torcida prvu utakmicu u 1.HMNL nakon 11 godina odsustva odigrala neriješeno (1:1) s Universitasom. Puljani u dvoboj ulaze kao favoriti, no Torcida je odradila vrlo dobar prijelazni rok i očekuje se da će namučiti svakog od prvoligaša, pa tako i viceprvaka i sudionika Lige prvaka.

U nedjelju nas od 19 sati očekuje nas i veliki derbi između Novog vremena i Olmissuma u Makarskoj. Olmissum je svladao Makarane u finalima prvenstva 2020. i 2021., no Novo vrijeme se propisno revanširalo Omišanima u prošloj, ali i na početku ove sezone. Novo vrijeme je najme nadvisilo Olmissum u finalu Kupa, potom i u polufinalu prvenstva, a na početku ove sezone bili su bolji i u polufinalu Superkupa. Obje momčadi otvorile su prvenstvo s domaćim pobjedama, a Makarani utakmicu dočekuju i kao ogranizatori Glavne runde Lige prvaka koja počinje za desetak dana. (nr)

1.HMNL, 2. kolo

Petak, 14. studenog

Osijek - Vrgorac, 20.15

Subota, 15. studenog

Square - Crnica, 19.00

Universitas - Futsal Dinamo, 20.15

Nedjelja, 16. studenog

Futsal Pula - Torcida, 19.00

Novo vrijeme - Olmissum, 19.00

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igrajte odgovorno 18+


Tagovi

Hrvatska futsal reprezentacijaFutsal

Ostale Vijesti