PA Images/PIXSELL
PA Images/PIXSELL

Iz Cityja je prešao u Rijeku, na prvoj utakmici mu popucali ligamenti, a sad je službeno slobodan igrač

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 22.03.22. | 09:05

Njegov peh će se teško tako brzo zaboraviti.

Iker Pozo prvo je dva tjedna 'u tišini' odrađivao treninge s Rijekom, da bi onda i zgotovio transfer iz Cityja u momčad s Kvarnera. Navodno su utrci za njegovim potpisom bili i neki nizozemski drugoligaši, spominjao se mogući prelazak/povratak u FC Eindhoven, ali Pozo je odlučio kako je Rijeka za njega bolja opcija. Nažalost, bio je u krivu.

Odabrao je veći klub, ali za njega to nije bio sretniji odabir. Naime, na svojoj prvoj trening utakmici u dresu Rijeke, Pozo je grubo stradao te je odmah postalo jasno da je mladi Španjolac izgubljen do kraja sezone. Dakle, ujutro je predstavljen na klupskim web stranicama i društvenim mrežama, a kraj dana dočekao je u bolničkom krevetu s mnogim upitnicima što i kako dalje…

Kad je postalo i službeno potvrđeno da je pred njim višemjesečna pauza, 21-godišnji Španjolac se odlučio vratiti u Manchester. Tamo je započeo proces rehabilitacije, a istog će sada nastaviti kao slobodan igrač.

Podsjetimo, Pozo je u City došao kad je imao samo 12 godina zajedno sa svojim starijim bratom Joseom koji danas igra za Al-Ahli SC (gdje je na posudbi iz Rayo Vallecana). Obojica su startala u Real Madridu, ali budući da je Jose bio veliki talent, Građani su njega i mlađeg mu brata doveli u klub u tandemu za oko 2.8 milijuna eura. Naravno, ta odšteta je tako velika bila ponajviše zbog starijeg od braće Pozo, ali je zato mlađi ostao u Cityju puno dulje dok je Jose nakon tri godine preselio u Almeriju.

Iker Pozo je za prvu momčad Građana odigrao nekoliko prijateljskih utakmica s tim da je jedini pogodak postigao u prijateljskom ogledu protiv Kitcheea prije dvije i pol godine koje je tad trenirao Baka Slišković.


Tagovi

Iker PozoHNK RijekaRijekaManchester Cityozljeda

Ostale Vijesti