Screenshot
Screenshot

Službeno: Rijeka dovela na posudbu veznjaka Manchester Cityja

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 10.02.22. | 10:18

Već nekoliko dana trenira s prvom momčadi, a prije nego što je stigao na Kvarner su engleski mediji uvjeravali da će karijeru nastaviti u Eindhovenu.

Iker Pozo je novi igrač Rijeke, objavili su iz kluba na službenim stranicama i društvenim mrežama. Pozo dolazi na polugodišnju posudbu iz Manchester Cityja, a za prvu momčad Građana odigrao je tek nekoliko prijateljskih utakmica s tim da je jedini pogodak postigao u utakmici protiv Kitcheea prije dvije i pol godine koje je tad trenirao Baka Slišković.

Pozo je igrač koji je prošao kroz praktički sve mlađe uzraste Manchester Cityja, u klub je stigao sa samo 12 godine, s tim da je prije toga igrao za Real Madrid. Njegov stariji brat Jose Pozo je prošao isti put, s tim da je on igrao još za Almeriju i Rayo Vallecano, s od ovog siječnja je na posudbi u Al-Ahliju iz Katara. Jose Pozo je igrao za sve mlađe uzraste španjolske reprezentacije, dok njegov mlađi brat nikad nije dobio reprezentativni poziv.

21-godišnjii defenzivni veznjak je prošlu sezonu proveo na posudbi u Eindhovenu, a engleski mediji su ga s istim klubom povezivali i ovog siječnja. Ipak, Rijeka je bila konkretnija, sigurno je veliku ulogu u ovom poslu imao i Andy Bara koji zastupa mladog Španjolca, a samom igraču i Manchester Cityju kao klubu je očito bio primamljiviji HNL od drugog razreda nizozemskog nogometa.

Pozo već danima trenira s Rijekom te je njegovo službeno predstavljanje kao novog igrača Rijeke bilo samo pitanje trenutka.

U sredini vezne linije Goran Tomić ima nekoliko kvalitetnih opcija, a za svoju minutažu Pozo će se pokušati izboriti kraj Selahija, Gnezde-Čerina, Lepinjice, Pavičića, Libera i Stanića.



Tagovi

HNK RijekaRijekaIker Pozo

Ostale Vijesti