Sanjin Strukic/Pixsell
Sanjin Strukic/Pixsell

Ivica Olić: “Ovo je realnost i prava slika našeg nogometa”

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 02.09.24. | 11:59

Novi izbornik U-21 reprezentacije debitira protiv Portugala i Farskih otoka a svoj premijerni medijski nastup imao je uoči okupljanja

Nakon seniorskog Eura na kojem je bio asistent Zlatku Daliću i odlaska Dragana Skočića, Ivica Olić preuzeo je funkciju izbornika U-21 reprezentacije Hrvatske. Uoči debija na klupi, u dvobojima s Farskim otocima i Portugalom, Olić je podjelio svoja razmišljanja.

“Nakon osam godina zadovoljstva i velikog uspjeha, zahvalio bi se izborniku Daliću na prilici koju mi je dao na početku mog trenerskog puta.Imao sam čast sudjelovati na predivnih osam godina. Jeza me hvata kada se sjetim. Nisam kao igrač to doživio, taj najljepši dio naše priče. Zahvalan što sam imao prilike raditi u stožeru. Imao je veliko strpljenje na mom početku jer sam bio itekako zelen. Želim još uspjeha i radosti. Radujem se I našoj suradnji s ove pozicije”.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Sa situacijom koja ga čeka dobro je upoznat.

“Nakon radnog ljeta imao sam priliku dobro upoznati skupine. Izuzevši tri utakmice, nije to bilo tkao loše. Dobro stoji U-21 reprezentacija. Imao pred sobom dvije utakmice. Lakšu protiv Farskih otoka koju treba ozbiljno shvatiti. Bacaju se na glavu i daju sve od sebe do tog prvog gola. O Portugalu ne treba puno pričati. Oni dugi niz godina imaju vrhunske igrače i odlične rezultate”.

I ranije se spominjao kao izbornik U-21.

“Ranije se više u medijima spominjalo. Kod mene je do posljednjeg eura ta tema sazrijevala i kada se ukazala prilika, odlučio sam prihvatiti izazov. Imao sam punu podršku od predsjednika, izbornika... Radujem se da sam ostao u sustavu. Možda nećemo biti skupa svaki dan, ali to je samo jedna stepenica niže od A. Naravno da ću se radovati svakom igraču koji ode u A. Znam kako smo se veselili kad bi dobili dobrog igrača, ali i rezultat je bitan. Pobjednički mentalitet se treba njegovati”.

Gdje je potencijal ove generacije?

“Ova generacija ima kvalitetu više u ofenzivnom djelu. Stvar je luksuza meni tko će igrati. Dosta smo deficitarni na bočnim pozicijama. I ove ispod imaju izostanak potencijalno kvalitetnih igrača. Dečki su dobri, igraju u svojim klubovima. Nadam se da ćemo se upoznati i krenuti na posao”.

Kakva je situacija s Čavlinom?

“Cijela ekipa je u velikom problemu. I naravno da vratar dolazi do izražaja. Ono što je meni važno jest da Čavlina nije ništa napravio novo već se ranije dokazao. Za mladog igrača je to teška situacija kada nije sve idealno, ali ekipa je ta koja pravi dobrog golmana. Apsolutno mu dajem podršku i ostaje kapetan. Vidim ga kao lidera i siguran sam da će on to potvrditi kroz utakmice”.

Klubovi su loše prošli u Europi

“Nije bilo lijepo i ugodno vidjeti da klubovi doživljavaju poraze od zemalja koje ne vidimo da su nam ravni i konkurentni. To su bile dvije utakmice,e nije bila jedna. Nisam stekao dojam da su Hajduk, Rijeka i Osijek bili dominantni pa nezasluženo ispali. Ovo je realnost i prava slika našeg nogometa. Sretni smo bili zbog Dinama, dalo nam je neki put i primjer drugima da kažiu: OK, probat ćemo se približiti Dinamu koji je po meni, dva, tir koplja iznad svih. To nije problem koji se može riješiti kroz mjesec ili dva, to je proces koji traje. Nadam se da će ljudi koji rade u klubovima pronaći rješenje”, zaključio je Olić.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Ivica OlićEuropsko prvenstvo U-21VatreniHNS

Ostale Vijesti