Italija nosi bodove iz Amsterdama, BiH povela pa predala pobjedu Poljacima

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 07.09.20. | 22:42

U Ligi A vidjeli smo dvije pobjede gostiju.

Danas smo u Ligi A vidjeli dva susreta iz grupe 1. U najatraktivnijem dvoboju dana Italija je kao gost na Johan Cruijff Areni svladala domaćina Nizozemsku s 1:0.

Italija je povela i pobjednički gol postigla u prvoj minuti sudačke nadoknade. Jorginho i Insigne su kombinirali po lijevoj strani, a omaleni je Napolitanac našao odličnog igrača Rome Nicola Zaniola. On s mjesta centrira u sâm peterac a tamo je na lopti najbrži standardni veznjak Intera i Zanilov imenjak Barella koji glavom postavlja 0:1.

Bosna i Hercegovina poražena je na Bilinom polju u Zenici s 1:2 od Poljske.

Zmajevi su poveli u 24. minuti. Amer Gojak je centrirao odlično s lijeve strane lagano iskosa, a u kaznenom je prostoru povučen i spriječen u interakciji s loptom Elvir Koljić. Za suca Cakira nije bilo sumnje da je to jedanaesterac. S bijele točke je precizan bio Haris Hajradinović, iako je Fabianski pročitao u koju će stranu pucati.

Ipak, krajem poluvremena su Poljaci naplatili terensku inicijativu i pritisak koji su do tad priuštili Begoviću na domaćim vratima. Igrač Beneventa Kamil Glik izveo je odlično korner s desne strane, a najviši u skoku bio je njegov imenjak Kamil Grosicki. Nadvisivši svog čuvara, igrač trenera Slavena Bilića i WBA izjednačio je u 45. minuti na 1:1.

Nažalost navijača bosanskohercegovačke reprezentacije, Poljska je preuzela vodstvo i odlučila pobjednika u drugom poluvremenu. Asistent kod prvog gola Grosicki ovaj put je sâm strijelac glavom nakon lijepe akcije i ubačaja s lijeve strane Macieja Rybusa.

 

Liga Nacija, svi rezultati:

Nizozemska – Italija 0:1

Bosna i Hercegovina – Poljska 1:2

Austrija – Rumunjska 2:3

Češka – Škotska 1:2

Izrael – Slovačka 1:1

Sjeverna Irska – Norveška 1:5

Kazahstan – Bjelorusija 1:2

Albanija – Litva 0:1

 

(foto: Action Images)


Tagovi

poljska nogometna reprezentacijaBiH nogometna reprezentacijaTalijanska nogometna reprezentacijanizozemska nogometna reprezentacijaLiga nacija

Ostale Vijesti