Tino Juric/Vecernji list/Pixsell
Tino Juric/Vecernji list/Pixsell

Inker otpustio trenera nakon samo dva kola, na klupu sjeda legenda kluba

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 03.09.24. | 09:27

Div iz predgrađa nije najbolje otvorio novu sezonu 4. NL središte Zagreb.

Od kada je, na ljeto 2022., stari Inter iz Zaprešića likvidiran i pokrenut novi Inker Zaprešić, niželigaš iz grada zapadno od Zagreba nerijetko je puno novinske stupce brojnih domaćih redakcija. Seniorski pogon novo-oformljenog kluba pokrenut je prošlog ljeta i Inker je pod paskom bivšeg igrača Tomislava Gondžića i njegovog nasljednika Marija Poljskog suvereno osvojio svoju ligu u šestom rangu hrvatskog nogometa.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ovog ljeta propala je kontroverzna 'fuzija' Inkera i NK Lukavca. Ideja je bila da novooformljeni klub GNK Inker preuzme status Lukavca u Trećoj NL Centar (četvrti rang), čime bi Inker preskočio jedan rang hrvatskog nogometa. Međutim, do spajanja na kraju nije došlo te je Lukavec ostao četvrtoligaš, a Inker petoligaš, odnosno član 4. NL središte Zagreb, što je, složit će se mnogi ljubitelji nogometa, i najpoštenije.

Iako je Inker sezonu dočekao kao jedan od favorita za plasman u viši rang natjecanja (3. NL Centar), Keramičari su peti rang otvorili dosta loše s 0-3 porazom u Mraclinu nakon čega su remizirali s Rugvicom Savom (1-1) na domaćem terenu, s time da su izjednačujući pogodak zabili u posljednjoj minuti kluba.

Samo bod u prva dva kola rezultirao je promjenom na klupi zaprešićkog kluba. Marija Poljskog zamijenio je Bernard Gulić, izdanak Inkerove škole nogometa koji je igrao za Dinamo (tadašnju Croatiju), šest godina proveo je u Hrvatskom dragovoljcu i osam u - Inkeru. Gulić je bio stoper, ali je u onoj povijesnoj sezoni 2004./05., kada je Inter za kojeg su igrali Luka Modrić i Vedran Ćorluka završio drugi, nerijetko igrao i - napadača.

Gulić je član Intera bio do 2012. godine, a karijeru je završio u obližnjoj Bistri dvije godine kasnije. (N.R.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

InkerInker ZaprešićInter Zaprešić

Ostale Vijesti