Reuters
Reuters

Ima li kraja Vuškovićevoj muci? Najavljena žalba za povećanje kazne, a jasna je i njegova sudbina

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 31.03.23. | 13:28

Doping stručnjak profesor Fritz Sörgel za “Bild” je rekao: “Presuda sigurno nije neopoziva."

Mario Vušković dobio je suspenziju dugu dvije godine zbog navodnog korištenja EPO zabranjene supstance u svom procesu treniranja ili skraćeno - zbog dopingiranja. Nakon sudske trakavice i teške presude, njegov klub HSV i njegovi odvjetnici najavili su žalbu na istu. No, to nije sve! Žalit će se i NADA (The National Anti Doping Agency of Germany)! Oni, naime, smatraju da je kazna preslaba i da je Vušković trebao dobiti maksimalnu - četiri godine.

Sudac DFB-a Stephan Oberholz službeno je odstupio od ovog pravila jer je Vuškoviću ovo bio prvi prekršaj, a i otkrivena je samo mala količina EPO-a pa sud stoga nije pretpostavio doping kao konstantu u ovom slučaju.

Doping stručnjak profesor Fritz Sörgel za Bild je rekao: “Presuda sigurno nije neopoziva."

I on je na strani Vuškovića i kritizira proces kojim WADA i NADA tvrdoglavo brane metodu SAR-PAGE umjesto da se okrenu drugim metodama otkrivanja EPO dopinga:

"U 21. stoljeću ljudi vole raditi s brojevima, a ne s dojmovima. Metoda više nije aktualna. Zato žalim zbog ove presude, očekivao bih nižu kaznu."

Kicker na sve dodaje:

"Vjerojatno će proći još dva mjeseca dok Savezni sud DFB-a, kao sljedeća viša instanca, sada ne zakaže još jedno ročište. Igrač i dalje ne smije sudjelovati na treninzima u HSV-u ili nekom drugom klubu i mora održavati formu uz individualnog trenera. Jasno je da iza Vuškovića unatoč presudi stoji HSV. Raskid bez otkaznog roka, koji je zakonski moguć, šefovima ne dolazi u obzir."



Tagovi

Mario Vušković2. BundesligaDoping

Ostale Vijesti