Alen Lesicki/Germanijak
Alen Lesicki/Germanijak

“I dalje imamo najbolji vezni red na svijetu”

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 30.05.24. | 17:46

Hrvatska nogometna reprezentacija u Rijeci nastavlja svoje pripreme za EURO 2024., a dojmove su javnosti prenijeli Lovro Majer i Ivica Ivušić.

Lovro Majer zasigurno će imati pristojnu minutažu na Euru. Ozbiljan je kandidat za poziciju desnog krila na kojoj mu je najčešće Zlatko Dalić i davao priliku. I ovaj mu vraćao s kamatama. Došao je iz Wolfsburga koji je imao sezonu za zaborav. Na koncu su bili na 12. mjestu. Pet bodova nedostajalo je do Europe, ali tek četiri su imali više od Bochuma koji je morao u razigravanje.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Rezultatski nismo ostvarili ciljeve, daleko smo bili od toga ali ne mogu reći da sam nezadovoljan. Dobra sezona, puno sam naučio i napredovao. Lijepo iskustvo i dobra priprema za Euro”.

Majer je u ovoj sezoni, prvoj u Bundesligi, imao respektabilna 32 nastupa za Wolfsburg u kojima je zabio pet golova i dodao tome pet asista.


“Općenito, nogomet je timski sport. Ako ekipa nema rezultate, teško je pojedincu pokazati što zna. Statistički sam zadovoljan, napredovao sam i to se najbolje osjetilo na zadnja dva, tri okupljanja. Osjećam se fenomenalno i sretan sam što sam tu”.

Hrvatska ima tešku skupinu...

“Svi znamo koliko je nezgodna. Najteža. Španjolska, Italija i po svemu jedna nezgodna Albanija. Kod nas su svi u dobroj formi, oni bi se nas trebali bojati, ali idemo utakmicu po utakmicu”.

Lovro Majer kandidat je za pokrivanje nekoliko pozicija u veznom redu.

“Nemam problem igrati na bilo kojoj poziciji. Nismo pričali o tome, još je rano. Tek se skupljamo, tek smo krenuli. Napredovao sam igrajući na pozicijama u reprezentaciji. Nije floskula, Ali što god treba tu sam. Igrao sam desno, u sredini nekad i na “šestici”. Što god treba, mogu odraditi na razini”.

Potom je Majer evocirao uspomene na Dohu...

“I kad smo postigli to što smo postigli, nisam bio svjestan da smo treći na svijetu. Nakon 20-30 godina ću valjda znati vidjeti kakav je to uspjeh bio. Predivna stvar, kao i ono prije toga. Nevjerojatni su rezultati koje postižemo. Sami smo postavili ljestvicu, neće biti lako ali sposobni smo to držati”.

Hrvatskoj tepaju da ima najbolji vezni red na svijetu.

“Ako gledamo zadnje rezultate i dalje stojim pri tome da imam najbolji vezni red na svijetu. Ide Euro, ide novo natjecanje. Sve što je bilo zaboravlja se...”

Liga prvaka je u subotu.

“Real je veliki favorit zbog iskustva i svega. Po meni prednost ima Real... Vidjet ćemo”.

Ivica Ivušić na pripreme u rodnu Rijeku stigao je s trofejom. Okitio se naslovm Kupa što je prvi trofej u povijesti Pafosa, kluba s Cipra za koji vratar reprezentacije Hrvatske nastupa od siječnja prošle godine.

“Bila je uspješna sezona, vlasnici su priželjkivali trofej koji smo donijeli. Drago mi je da sam došao ovdje nakon uspješne sezone, okrećemo se novim obavezama”, rekao je Ivušić koji je u reprezentaciji naslijedio broj Danijela Subašića.

“Velika je čast nositi taj broj nakon Sube. Zadnje okupljanje bilo je uspješno za repku i mene. Najvažnija je ekipa, idemo korak po korak, skromno i ponizno pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti. Španjolska i Italije su velike reprezentacije, Albanija je nagazna mina. Koncentracija na svaku”.

Odnos vratara je vrhunski.

“Od velike je važnosti, homogeni smo kao ekipa. Mi smo ekipa unutar ekipe i moramo znati funkcionirati. Zna se pozicija svakog golmana i koji je naš posao. Moramo biti spremni i podrška jedni drugima”

U srijedu se dugo zadržao u razgovoru s Miškovićem.

“On je predsjednik Rijeke, ja sam rođen ovdje i naravno da mi je želja jednog dana vratiti se kući”.



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaHNSVatreniEuro 2024Lovro MajerIvica IvušićWolfsburgPafos

Ostale Vijesti