Luka Batelic/PIXSELL
Luka Batelic/PIXSELL

Hrvatska i dalje ima sve u svojim rukama, ali Francuska u Zagrebu mora pasti

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 06.10.23. | 07:34

Ulaznice za utakmicu u utorak prodaju se odlično, a Hrvatska u tom dvoboju nema pravo na kiks.

Nakon dvije uvjerljive pobjede na otvaranju Elitne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2024. u Uzbekistanu, hrvatska futsalska reprezentacija sinoć je u francuskom Lavalu doživjela hladan tuš i doživjela je 2-5 poraz od Francuske, reprezentacije od koje se i prije početka kvalifikacija očekivalo da će Futsal Vatrenima biti glavni konkurent za prvo mjesto u skupini koje direktno vodi na Futsal Mundijal. Ovom pobjedom Futsal Les Blues skočio je na vrh ljestvice s bodom više ispred Hrvatske.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Treba priznati da su Francuzi u sinoćnjoj utakmici, izuzev prvih 10 minuta nastavka, bili bolji protivnik i na kraju upisali zasluženu pobjedu. Na odmor se otišlo s 1-0 prednosti domaćina koji su češće prijetili Filipu Baškoviću nego što su naši prijetili Francoisu Lokoki. Reakcija Futsal Vatrenih na podređeno prvo poluvrijeme bila je primjerena, Hrvatska je u tih prvih 10 minuta drugog dijela odigrala sjajno, Franco Jelovčić zabio je u same rašlje, a onda je poentirao i Antonio Sekulić nakon solo prodora Josipa Jurline. Hrvatska je u tim trenucima igrala smireno, samopouzdano i efikasno, a bili smo blizu i trećem pogotku...

Sve da bismo u periodu od 32. do 36. minute primili tri pogotka, nakon kojih povratak nije bio moguć budući da je francuska jedna defenzivno vrlo dobro posložena i moćna reprezentacija, čije su tranzicije, ali i prekidi iznimno opasni, u što su se uvjerili i izabranici Marinka Mavrovića.

Unatoč bolnom porazu, Hrvatska i dalje sve drži u svojim rukama. Već u utorak, 10. listopada u zagrebačkom Domu sportova II (19 sati), Futsal Vatreni dočekuju Francusku i pobjedom u toj utakmici ponovno bi izbili na vrh kvalifikacijske ljestvice. S tri pobjede u iduće tri utakmice, Hrvatska bi osigurala plasman na prvo Svjetsko prvenstvo nakon 2000. godine i svoje tek drugo u povijesti.

No, za pobijediti Francusku Hrvatska će morati prikazati puno više nego sinoć u Lavalu. Morat će svih 40 minuta odigrati na razini prve polovice nastavka utakmice. Igrači će morati biti koncentriraniji kod prekida i odlučniji u napadu. Ova Hrvatska reprezentacija po ničemu nije lošija od Francuske koja se sinoć, nošena sjajno ispunjenim tribinama u Lavalu, uspjela vratiti iz rezultatskog zaostatka i stići do naizgled lako ostvarene pobjede. U utorak, Hrvatska će biti ta koja će imati prednost domaćeg terena i pomoć 'šestog igrača' s tribina.

Kako saznajemo, ulaznice za taj dvoboj prodaju se odlično. Dom sportova II bi mogao biti pun, što ne čudi budući da reprezentacija u Zagrebu nije igrala 11 godina, a Hrvatska još k tome ima idealnu priliku da pobjedom ostvari veliki korak prema Uzbekistanu budući da u zadnja dva kola dočekujemo nominalne autsajdere grupe Njemačku, a u posljednjem kolu gostujemo kod Slovačke koja je sinoć izgubila u Njemačkoj i tu posljednju utakmicu mogla bi dočekati bez teoretske šanse za prolaskom.

Francuzima je sinoć igrala samo pobjeda, a Hrvatskoj je dobar bio i remi. Možda je ta činjenica 'podsvjesno' utjecala na naše, ali i njihove reprezentativce. Sada je situacija obrnuta. Dok je Francuzima u utorak dovoljan i remi, Hrvatska u Zagrebu, pred vjerojatno ispunjenim tribinama, mora pobijediti. I tako se treba postaviti.



Tagovi

Hrvatska futsal reprezentacijafrancuska futsal reprezentacijaFutsalsvjetsko prvenstvo u futsaluSvjetsko prvenstvo u futsalu 2024

Ostale Vijesti