Luka Batelic/PIXSELL
Luka Batelic/PIXSELL

Francuska nadigrala Hrvatsku, Futsal Vateni u utorak u Zagrebu moraju pobijediti

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 05.10.23. | 22:35

Futsal Reprezentacija Francuske svladala je Hrvatsku u Lavalau i izbila na čelo skupine Elitne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2024. Hrvatska ima priliku za revanš i povratak na prvo mjesto u utorak, 10. listopada u Domu sportova II.

Iako je Hrvatska u nastavku utakmice preokrenula prednost Francuske iz prvog dijela, domaća reprezentacija na kraju je zasluženo slavila s 5-2 i skočila na vrh skupine Elitne runde kvalifikacija za Uzbekistan 2024. Francuska sada ima bod više od Hrvatske, a iduća utakmica između ova dva suparnika igra se već u utorak, 10. listopada u Domu sportova II s početkom u 19 sati. Hrvatska bi s pobjedom u toj utakmici ponovno izbila na čelo skupine. No, naš stručni stožer morat će dobro analizirati današnju utakmicu u kojoj su Francuzi, treba priznati, bili bolji takmac...

Francuska je bolje otvorila utakmicu, u početnim minutama stisnula je Futsal Vatrene u šesterac i nanizala nekoliko opasnih udaraca koje je obranio Filip Bašković ili je hrvatska obrana otklonila opasnost. Naša reprezentacija prvi put je zaprijetila preko Duje Kusture, ali je Lokoka lagano ukrotio udarac.

Hrvatska je uspjela iskontrolirati napade Francuske, koja opet prijeti prijeti preko Zakehija. Bašković je siguran. I kada nisu mogli slomiti Hrvatsku iz igre, Francuzi su to učinili iz prekida. Abdessamad Mohammed izveo je korner, a 'zaboravljeni' Sid Belhaj poentira iz blizine za vodstvo domaće reprezentacije.

Utakmica je u prvom dijelu bila dosta gruba, Francuzi su u 15. minutu ušli s pet akumuliranih prekršaja, a Futsal Vatreni su u tom trenutku imali četiri opomene. No, do kraja poluvremena nije bilo više prekršaja. Vidjeli smo po nekoliko udaraca s obje strane, za Hrvatsku su zaprijetili Marinović, Sekulić i Jurlina, a posebno opasan u redovima Les Bluesa bio je Ouassini Guira.

Francuskoj je pripalo prvo poluvrijeme, a Hrvatska je nakon poluvremena odlično reagirala. Nakon svega 90 sekundi nastavka Futsal Vatreni uspjeli su izjednačiti. I to kako! Luka Perić pronašao je kapetana Franca Jelovčića koji 'lomi' čuvara i fenomenalno gađa u gornji desni kut domaćeg gola. Hrvatska je na samom otvaranju nastavka izjednačila!

Probao je odmah nakon gola i Kristijan Čekol, no, kako je Francuzima igrala samo pobjeda, domaćini su ponovno krenuli u napad. Probali su Mouhoudine i dva put Saadaoui, ali Bašković je bio siguran. 

Kada Francuska neće, Hrvatska hoće! U 27. minuti susreta, Josip Jurlina sjajnim driblingom probio je lijevu stranu, ubacio na drugu stativu, a tamo se našao Antonio Sekulić koji iz blizine poentira za preokret Futsal Vatrenih.

Utakmica je ponovno ušla u žustre vode, obje reprezentacije nanizale su nekoliko prekršaja, a Olmissumova osovina Jurlina-Perić zamalo je dovela Futsal Vatrene na +2, ali je Skeulić pucao kraj gola. Sada je Francuska bila ta koja je kaznila suparničke promašaje. Les Blues je do poravnanja stigao u 32. Belhaj, inače strijelac kod prvog gola, probio je desnu stranu, poslao povratnu loptu do Ayouba Saadaouija koji pogađa za 2-2. Dvije minute kasnije, 3-2 za Francusku. Souheil Mouhedine je izveo aut, a Abdessamad Mohhamed zabio za preokret. Hrvatska je drugi pogodak primila iz kornera.

Hrvati su u tim trenucima djelovali grogirano, a to su domaćini iskoristili, nakon što je Barcelonin Mamdou Toure probio lijevu stranu i ubacio za Stevea Bendalija koji pogađa za 4-2 prednost Les Bluesa. Marinko Marvović uveo je golmana-igrača, imali su naši reprezentativci nekoliko prilika, ali nije bilo dovoljno. Dapače, Francuzi su do kraja zabili i peti gol preko Mohammeda u zadnjoj minuti susreta.

Francuska je zasluženo slavila, a naši reprezentativci imat će priliku za revanš u utorak, 10. listopada u Domu sportova II s početkom u 19 sati.

Kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, Elitna runda, 3. kolo

Francuska - Hrvatska 5-2

Laval. Francuska.

Strijelci: 1-0 Belhaj (12., Mohammed), 1-1 Jelovčić (22., Perić), 1-2 Sekulić (27., Jurlina), 2-2 Saadaoui (32., Belhaj), 3-2 Mohammed (34., Mouhoudine), 4-2 Bendali (36., Toure), 5-2 Mohhamed (40., Toure)

Francuska: Lokoka, Saadaoui, Mohammed, Guirio, Mouhoudine - Marquet, Belhaj, Toure, Toure, Zakehim Lutin, Menedez, Bendali, Benslama

Hrvatska: Bašković, Čekol, Jelovčić, Perić, Jurlina - Primić, Piplioca, Mužar, Kustura, Vukmir, Marinović, Mataja, Kuraja, Sekulić

Suci: David Urdanoz Apezteguia, Javier Moreno Reina, Pablo Delgado Sastre (Španjolska)

Žuti kartoni: Mohammed, Toure (Francuska) / Kustura, Perić (Hrvatska) 



Tagovi

Hrvatska futsal reprezentacijafrancuska futsal reprezentacijaFutsalsvjetsko prvenstvo u futsaluSvjetsko prvenstvo u futsalu 2024

Ostale Vijesti