Lokomotiv Plovdiv
Lokomotiv Plovdiv

Horkaš za Germanijak: "Otišao sam iz Dinama da bih se vratio"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 28.09.23. | 15:51

Najbolji vratar bugarske lige izvukao je kao kapetan sa svojim suigračima bod na gostovanju kod Ludogoreca i time sačuvao prvo mjesto na ljestvici

Iza Dinka Horkaša i njegovih suigrača iz Lokomotiv Plovdiva je najteže iskušenje, ali i dalje su prvi na ljestvici u Bugarskoj. S gostovanja kod Ludogoreca vratili su se s bodom koji im puno znači…

“Domaćin je 12 godina prvak, svijet su za sebe u odnosu na cijelu ligu. Imaju igrače koji vrijede milijune i sve osim poraza je prvoklasno iznenađenje. Eto, uspjeli smo u tome”, javio se Dinko Horkaš nakon večeri u kojoj je ponovno pokazao zašto je najbolji golman bugarske lige prema ocjenama, ali i dojmu.

“Vidi, igrali smo svoju igru. Tako smo se dogovorili od početka jer i nema nekog smisla povući se s namjerom da primiš što manje. Primili smo gol za 1-0, vratilo nam se pred kraj. Nagradilo nas je. Sretni smo, ispunjeni i nastavljamo dalje. Što se mene tiče, imao sam dosta posla ali to je normalno za ovakve utakmice. Obranio sam sve što sam moga. Zadovoljan sam”, priča Horkaš koji se prije utakmice sreo s bivšim trenerom. Ivajlo Petev prvi mu je dao priliku u seniorskom nogometu kada ga je kao mladića iz škole gurnuo u prvu momčad.

“Nije ovo prvi put da smo se sreli. Uvijek se srdačno pozdravimo, malo razmijenimo par riječi. Zahvalan sam mu na svemu što je napravio za mene”.

Dakle, Petev nije tražio popust od svog bivšeg vratara…

“Ma ne”, nasmijao se Horkaš.

“I da je tražio, ne bi ga dobio”.

Inače, Horkaš je u utakmici s Ludogorecom ponio kapetansku traku oko ramena.


“Velika čast, ali i velika odgovornost. Kada kao stranac postaneš kapetan, onda to valjda nešto znači. Inače sam po hijerarhiji treći kapetan. No, Ilijev nije igrao, a moj suigrač koji je njegov zamjenik bio je na klupi. Zaista sam ponosan na taj detalj”.

Horkaš se sjajno snašao u Bugarskoj. Tražio je svoje mjesto pod suncem i dobio ga je u Lokomotivu. Vratila mu se odvažnost koju je pokazao kada je raskinuo siguran ugovor s Dinamom i uputio se u nepoznatu avanturu.

“Ulazim u drugu godinu ovdje. Zaista je sve kako treba biti. Snašao sam se, navijači me vole, u klubu su me prihvatili. Uživam u treninzima, utakmicama i dobrim rezultatima koji nas prate”.

Horkaš je skroman pa se neće pohvaliti kako je trenutno najbolji vratar lige. No, zato će reći da ambicije kluba rastu svakom novom utakmicom.

“Po budžetu je Ludogorec svijet za sebe. Potom idu bugarski velikani, pa tek onda mi. I za neki ozbiljniji napad na trofej treba pričekati zimski prijelazni rok. Sada smo prvi, ali neki cilj je izboriti Europu. Mislim da bi time svi u klubu bili zadovoljni”.

Lokomotiv Plovdiv je poput većine HNL ligaša. Odgaja igrače, prodaje i od toga živi. Na ljeto su prodali dvojicu najboljih koje su mali u svlačionici na prvu ponudu.

“To je tako. Klub tako funkcionira i zato sam naglasio da treba vidjeti kako će proći zimski prijelazni rok pa onda možemo o podizanju ljestvice ambicija”.

Što se njegove budućnosti tiče, sve je otvoreno. Bilo je ovoga ljeta nekog interesa, čak i konkretnih ponuda ali se Horkaš u dogovoru s klubom i svojim agentom Darkom Alegićem procjenio kako to nije dovoljno dobro. U međuvremenu se pojavila priča da bi Dinamo mogao ponovno tražiti vratara…

“Vidio sam, pročitao u medijima svoje ime. Naravno da i je zagolicalo maštu jer sam otišao iz Dinama da bi se jednog dana vratio. No, ništa više od toga ne znam. Neka sudbina donese svoje, ja sam spreman na svaki izazov. Znate i sami što za mene znači Dinamo, ne trebam to nikome naglašavati”, završio je Dinko Horkaš.




Tagovi

Dinko HorkašBugarskaGNK DinamoIvajlo Petev

Ostale Vijesti