Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Hoće li Leko u Derbiju početi s pojačanjem od milijun eura? (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 28.09.23. | 08:00

Trener Hajduka ima nekoliko dvojbi za susret s Dinamom

Kakav će sastav trener Hajduka Ivan Leko suprotstaviti Dinamu u najvećem derbiju hrvatskoga sporta u koji Bijeli ulaze s prvog mjesta i žele ga sačuvati… Protiv Lokomotive je bilo jasno da su oni koji su ušli s klupe dali svoj doprinos i sada je pitanje staviti li ih odmah ili čuvati za nastavak.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Krenimo redom, od broja jedan, jer tu nema dvojbe dok je Ivan Lučić u formi i nije krivac za primljene golove, bez obzira što se kapetan Lovre Kalinić oporavio i ponovno sjeo na klupu na kojoj spreman i zdrav čeka svoju priliku.

Na desnom boku susret s Lokomotivom započeo je Dino Mikanović pa ga je u nastavku zamijenio Fahd Moufi. Tu bismo rekli da nema velike razlike, u pitanju su nijanse jer je Mikanović malo bolji u napadu, dok je Marokanac mrvicu oprezniji u obrani, ali nema previše centaršuteva. Vidjet ćemo kome će Leko dati prednost.

Na stoperskim pozicijama ne bi trebalo biti dvojbi ukoliko su nominalno prvi braniči zdravi. Na desnoj strani će sigurno zaigrati Zvonimir Šarlija koji je pauzirao protiv Lokomotive zbog žutih kartona, a njegov povratak bitan je u potencijalnom dvoboju s Brunom Petkovićem koji se doduše povlači natrag, pa će morati u pomoć priskočiti i veznjaci. Što se lijevog stopera tiče, trebao bi zaigrati Filip Uremović, jer kažu da se oporavio od manje ozljede zbog koje je morao izaći izvan igre u prošlom kolu. Bit će mu to prvi susret protiv bivšeg kluba, za njega sigurno neobična utakmica, jer se dok je igrao za drugu momčad Dinama sigurno u budućnosti vidio kao član modrog tima. No, život piše romane i Uremović je sada član Hajduka koji će odigrati kao profesionalac. Za slučaj da se nije skroz oporavio ili osjeća još posljedice ozljede, tu je povratnik Josip Elez koji je odradio nakon duljeg vremena čitav službeni susret, ali je i sam priznao da se nakon utakmice osjećao slomljeno s obzirom na dugu stanku.

I sad dolazimo možda do najveće Lekine dvojbe koja se tiče srca veznog reda u kojemu je neupitan Filip Krovinović, ali bi pozicija njegov partnera mogla biti otvorena. Niko Sigur je sigurno krpao rupe na desnom boku i u veznom redu, igrao maksimalno korektno, no sada Hajduk ima Mihaela Žapera koji je iz Osijeka doveden kao pojačanje za milijun eura s tendencijom da bude član udarne jedanaestorice pogotovo što je na dulji rok Hajduk bez Rokasa Pukštasa. Žaper je odigrao drugo poluvrijeme s Lokomotivom, donio stabilnost u vezni red, pokazao mišiće i s njim je Hajduk dobio na težini. Što će Leko napraviti, samo on zna, hoće li opet početi s klupe ili biti starter, odlučit će trener Bijelih, a prilikom odlučivanja vodit će se sigurno time koliko je donedavni kapetan Osijek spreman za uskočiti u vatru od početka.

Matchwinner protiv Lokomotive kojega je Leko stavljao od početka, a onda najčešće vadio, Emir Sahiti, također je siguran starter, dvojba je samo hoće li krenuti s desne strane, jer lijeva je rezervirana za Leona Dajakua ukoliko se Leko ne odluči dati priliku Aleksandru Trajkovskom koji još nije u optimalnom stanju, ali je pokazao da je znalac, bilo da igra na krilu ili ulazi na mjesto polušpice.

Kad smo kod mjesta polušpice, i oko te pozicije Leko dvoji. Prednost je u posljednje vrijeme davao Yassineu Benrahouu, ali ima i Vadisa Odjidju-Ofoea koji protiv Lokomotive nije dobio ni minute. No, kada je došao, u prvim utakmicama protiv Dinama zbog svog iskustva pokazao je klasu, pa stoga Leko mora razmisliti hoće li ga čuvati za drugo poluvrijeme.

Za kraj smo došli do pozicije za koju Leko nema nikakve dvojbe, jer se radi o Marku Livaji, koji ne igra jedino kada je ozlijeđen ili kažnjen.

Pet dvojbi ima Leko, od kojih su neke manje, a neke veće i ostaje nam čekati da se u nedjelju pojave sastavi kako bismo vidjeli za kojih se prvih 11 odlučio.



 


Tagovi

HajdukGNK DinamoDerbiIvan LekoMihael ŽaperHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti