Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

HNS nasljednika Brune Marića pronašao u Španjolskoj?

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 15.05.24. | 11:45

Prvotni plan bio je Slovenac, ali do dogovora nije došlo. Ipak, čini se kako je neminovno da će na vruću stolicu sjesti stranac

Posljednjeg dana veljače, Bruno Marić podnio je ostavku na dužnost predsjednika Komisije nogometnih sudaca HNS-a. U razgovoru s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Marijanom Kustićem iznio je osobne razloge zbog kojih je donio takvu odluku, dok je Kustić izrazio razumijevanje za iznesene razloge te je ostavku prihvatio, a Izvršni odbor HNS-a usvojio.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Od tada su prošla dva i pol mjeseca, a prije nešto više od dva tjedna, predsjednik HNS-a otkrio je smjer kojim će ići odluke oko suđenja, a po prvi puta je najavio i mogućnost da novi šef Sudačke komisije ne bude Hrvat.

“Svjesni smo da se jako dobro pokazalo u utakmicama u kojima su sudili. Mislim da ćemo u idućim danima donijeti još neke konkretne odluke po pitanju Sudačke komisije. Nije se donijela definitivna odluka, ali idemo prema stranom povjereniku za suđenje”, rekao je tada Kustić.

A kako 24 sata doznaju, novi šef Komisije bit će Španjolac! Kako navode, Kustić je u utorak odradio sastanak sa sucima i članovima komisije. Iako je prvi plan bio da predsjednik iste bude Slovenac, do dogovora nije došlo, pa su u HNS-u vruću ulogu šefa suđenja odlučili povjeriti čovjeku iz Španjolske.

Koga god u konačnici izaberu, nadajmo se da slijede bolji dani za hrvatske suce, čije izvedbe ove sezone nisu bile na najvišoj razini, zbog čega je HNS u ključnim derbijima Hrvatske nogometne lige posegnuo za stranim sucima. (I.M.)



Tagovi

hrvatski nogometHrvatski nogometni savezHNSHrvatska nogometna ligaHNLBruno MarićSudacSudačka komisija HNS-avideo sudacVAR sobaVAR sucisuđenjeMarijan Kustić

Ostale Vijesti