Luka Batelić/PIXSELL
Luka Batelić/PIXSELL

Hajdukovci u 'kvaru', a navodno viđeni na padelu i Hvaru

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 14.05.24. | 08:01

Trener Jure Ivanković u Puli nije mogao računati na 18 igrača, a porukom s tribina su se 'ozlijeđenima' obratili navijači

Umjesto da je glavna tema sjajan gol Ivana Perišića, prvi u dresu Hajduka, Splitom se tijekom ponedjeljka više tematizirala poruka Torcide u kojoj su tijekom utakmice izvjesili poruku koja je glasila:

„Pozdrav 'ozlijeđenima', vidimo se u Splitu“.

Hajduk ima trenutno čak 17 igrača izvan kadra s tim da nije bili ni kartoniranog Laszla Kleinheslera, dakle 18 nogometaš koji bi mogli napuniti zapisnik i od njih bi se dala složiti dobra momčad.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Najveći 'trn u oku' je možda Marko Livaja koji je propustio sve utakmice od ozljede s Dinamom, jer njegova je fotografija počela kružiti društvenim mrežama na kojoj igra navodno padel u Stobreču.

Iz kluba je prije utakmice komunicirano da će se na posljednjem treningu vidjeti u suradnji s liječničkom službom, može li se vratiti na teren, no naposljetku nije otputovao.

Što je prava istina? Sigurno da sat padela nije naporan kao nogometna utakmica u koju je rizik ući s nezaliječenim koljenom u kojemu osjeća bol jer je često u kontaktu s protivnicima, ali rizik je igrati i manje zahtjevan sport u kojemu ima promjene smjerova, no opet je pitanje, kakvim je intenzitetom igrao.

No, kako je Split specifičan grad, a tajming nezgodan jer je Hajduk izgubio izglede za trofeje, onda priča ode u negativnom smjeru i od glavnog idola se radi se problem i zaboravlja da je kotač koji je pokrenuo klub koji je dvije sezone osvojio dva Kupa te bio u igri za prvaka.

Istina, dojam je takav da je nakon što je Hajduk izgubio šanse za pokalima, da se nekima i ne igra baš, no svi imaju uvjerenje ili dopuštenje da nisu spremni za utakmice.

Poznato je da je Ivan Lučić obavio zahvat na koljenu te da ga neće biti do kraja sezone, trebao bi biti na pripremama, dok je Lovre Kalinić imao problema s laktom koji je ozlijedio na utakmici s Dinamom i još nije sasvim spreman, a Hajduk je odlučio i testirati Bornu Buljana.

Dino Mikanović koji je na dan utakmice s Varaždinom neopravdano otpužen da je izbačen iz momčadi zbog nezalaganja na jednom portalu, ima problema sa zglobom. Francisco Ferro se oporavio nakon operativnog zahvata, ali i dalje nije spreman za nastupe. Josip Elez je tijekom treninga dobio udarac, pa nije konkurirao za Pulu, zaigrao je Zvonimir Šarlija, koji se donekle oporavio od ozljede.

Hajduk bi na svojim press konferencijama trebao biti transparetniji što se tiče objave raspoloživog kadra, iako otkrivanje karata protivniku olakšava posao, ali sjećamo se kada su Bijeli igrali s Evertonom, da su oni na službenoj stranici imali popis ozlijeđenih s dijagnozom i planiranim datumom povratka. U neka druga vremena splitski klub je i objavljivao listu igrača koji konkuriraju za utakmicu, no to već duže razdoblje nije praksa kao u nekim drugim sredinama iz većeg ranga nogometnog svijeta.

E, da se vratimo na ozlijeđene. Zna se da su Mihael Žaper i Dario Melnjak imali isto operativne zahvate. Žapera neće biti još neko vrijeme, dok bi Melnjak po riječima trener Jure Ivankovića mogao dobiti nešto minutaže do kraja sezone.

Mladi Šimun Hrgović, koji bi najradije igrao, ne može, u Koprivnici je dobio udarac, a vidjet ćemo hoće li nastupiti do kraja sezone.

Za Anthonyja Kalika i Emira Sahitija, trener je rekao da ne mogu, jedan ima problem s trbušnim zidom, dok je drugi dobio udarac u oko na treningu, isto kao i za Dominika Prpića koji je 'out' do kraja sezone.

Yassine Benrahou i Leon Dajaku su navodno viđeni tijekom vikenda na Hvaru, prvi je već bio obrisao slike Hajduka s Instagrama, a najnovije ga je slijedio i drugi. Njih dvojica imaju probleme sa zadnjom ložom, a zadnje utakmice za Hajduk su možda već odigrali.

Nikola Kalinić koji je dugo sanjao povratak i bio na dispoziciji dobio je temperaturu, par dana prije utakmice, pa eto ni on nije otputovao u Pulu. Dvojica mlađih igrača Ivan Ćubelić i Roko Brajković isto su dulje ozlijeđeni, neće igrati do kraja sezone, a ionako nisu bili u prvom planu.

Istina je, da je Hajduk u borbi za naslov da bi se one koji su imalo blizu spremnosti 'krpalo', ali ovako nema potrebe, što 'žulja' navijače.



Tagovi

HajdukIstra 1961Ivan PerišićMarko LivajaYassine BenrahouLeon DajakuJure IvankovićozljedaHrvatska nogometna ligaTorcida

Ostale Vijesti