Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Hajdukova škola dala novoga Yamala, golovi u produkciji Akademije

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 09.07.24. | 13:14

Bijeli su pobijedili ukrajinski Ruh Lviv 3-1

Odlična predstava Bijelih, koji su svladali ukrajnski sastav u režiji svojih mladih igrača, tako da mogu biti zadovoljni kako su odradili matineju u Radomlju. Možda će neki u Radomlje ponovno, ali pokazali su da imaju potencijala, Hajduk je pobijedio 3-1 po jakom suncu u režiji svojih mladih igrača.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Kako je već u srijedu na rasporedu utakmica s Fenerom u Grazu, trener Hajduka Gennaro Gattuso protiv ukrajinskog sastava Ruh Lviv, od početka je izveo pričuvnu postavu, kako bi ih što dulje vidio na terenu i uvjerio se na koga može računati ozbiljnije tijekom sezone. Prvotimci predvođeni Markom Livajom ušli su tek u završnici, održali i malo povećali rezultat.

Kapetan je bio Lovre Kalinić, a od prve minute zaigrao je i Filip Krovinović, koji je imao lakšu ozljedu pa nije bio u kadru protiv Šahtara. Njih dvojica uz Darija Melnjaka, koji je trenutno iza Ismaela Dialla jer se vraća nakon teške ozljede, bili su najzvučnija imena Splićana. U kadru nije bilo ni Nike Sigura koji se ozlijedio na treningu pa nije u konkurenciji ni za Graz.

Prve dvije akcije pripale su Ukrajincima, jedna je otišla preko gola, a drugu je blokirao Josip Elez.

Na drugoj strani u prigodi je bio Madžid Šošić, ali nije najbolje primio loptu. Zato malo kasnije, nakon pokušaja Romana, Bijeli u su imali dosta izglednu situaciju. Mate Antunović je imao loptu na vrhu kaznenoga prostora, driblao je centarfor Bijelih, no lopta je nakon udarca otišla preko vrata. Probao je iz otrpilike iste udaljenosti Dominik Prpić, no spasio je Sljubik.

U 17. minuti je Bruno Durdov mogao Hajduk dovest u vodstvo, no Ledvij je obranio udarac sa 7-8 metara. Potom je probao Šošić, a onda je u 22. minuti Hajduk propustio ogromnu prigodu. Po lijevoj strani je prošao Roko Brajković, ubacio na drugu vratnicu gdje je sam bio Durdov i promašio vrata sa 3-4 metra.

Nakon lijepe akcije mogao je do gola i Melnjak, ali mu je Ledvij obranio. Splićani u su baš počeli dominirati nakon uvodnih par minuta kjoi su protekli u znaku ukrajinskih napada.

Pogriješili su Ukrajinci u 35. minuti kade je Ledvij pod pritiskom Antunovića loptu vratio Bijelima, a Durdov je pronašao Šošića koji je sa 15 metara pogodio lijevom nogom u sami kut. Zaslužili su mladi hajdukovci vodstvo. Pred sam kraj prvog dijela imao je još Antunović šansu, ali je pucao malo pokraj vrata.

U drugom dijelu nastavili su mladi Bijeli s poluprilikama, no Ukrajinci su izjednačili prekrasnim pogotkom Pritule. No, još ljepšim uzvratio je Durdov koji se sjurio s centra i nakon prodora zabio lijecom nogom u suprotni kut poput vršnjaka mu Laminea Yamala.

Nakon toga je Hajduk mijenjao, a udarac Nike Đolonge nije završio u mreži. Ali zato jest nakon nove pogreška Ledvija kada je servirao loptu Noi Skoku koji je pogodio sa 16 metara za 3-1.

Do kraaj su još kombinirali prvotimc Livaja i Emir Sahiti, bili blizu novog gola, a mogao je zabiti i Đolonga, koji je igrao na krilu. Za kraj je Livaja pogodio gredu...

HAJDUK – RUH LVIV 3-1 (1-0)

Radomlje. Sportski centar. Bez gledatelja. Sudac: Amel Begić (Ljubljana).

Hajduk (4-2-3-1): L. Kalinić (od 70. Lučić) – Hrgović (od 70. Moufi), Elez (od 70. Šarlija), Prpić od 70. Uremović), Melnjak (od 70. Diallo) – Jurak (od 46. Skoko), Krovinović (od 70. Capan) – Durdov (od 70. Pukštas), Šošić (od 70. Sahiti), Brajković (od 70. Đolonga) – Antunović (od 70. Livaja) Trener: Gennaro Gattuso.

Ruh Lviv (4-2-3-1): Ledvij – Sič, Holod, Sljubik (od 29. Sljusar), Roman, - Pidhurskij, Didik - Runič Pritula, Liah - Krasnopir. (Još su igrali: Tovarnickij, Bojko, Klayver, Pančenko, Savčuk, Nepijepev, Kitela, Urinčuk, Denisov, Karabin, Talles, Djak) Trener: Vitalij Ponomarjov.

Strijelci: 1-0 – Šošić (35., Durdov), 1-1 – Pritula (62., Sič), 2-1 – Durdov (66.), 3-1 – Skoko (72.)

Žuti kartoni: -

Crveni kartoni: -

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


 


Tagovi

HajdukRuh LvivprijateljskapripremeGennaro Gattuso

Ostale Vijesti