REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria

Hajduk želi Tomu Bašića, posao mora biti gotov do srijede!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 31.08.24. | 10:23

Propala mu je posudba iz Lazija u Veronu i velika je vjerojatnost da će se vratiti na Poljud

Toma Bašić (27) velika je želja Hajduka, a bio bi veliko pojačanje u veznom redu Bijelih kao igrač s iskustvom Serie A i Ligue 1 koji je već kao mlad stvarao razliku u HNL-u.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Tako je Hajduku donio transfer u Bordeaux za tri i pol milijuna eura, no sad u Laziju nije baš u milosti struke i tražio je posudbu, međutim rimski klub i Verona se nisu dogovorili do petka u ponoć, pa je Bašić sada u potrazi za novom opcijom.

A jedna od njih, vrlo izgledna, je da se vrati na posudbu u Hajduk u koji je stigao iz Zagreba zajedno s Josipom Juranovićem u dopunskoj selekciji Bijelih kad je sportski direktor bio Goran Vučević. Došao je tada još i Fran Tudor kao Zagrepčanin sad najbolji obrambeni igrač poljske Ekstraklase, a svi su napravili jako dobre karijere, Juranović od kojega se to najmanje očekivalo, probio se upornošću do hrvatske reprezentacije, Legije, Celtica i Union Berlina, napravio na desnom beku karijeru i pol zahvaljujući tadašnjem treneru Damiru Buriću koji ga je tamo prekomandirao iz veznog reda.

A Bašić je odličan vezni, ljevak, a takvi se uvijek traže, jer s desne pozicije u veznom redu, ali kao i polušpica, pa ponekad i krilo, može dijeliti lopte, osim toga ima i razoran šut, a Gennaru Gattusu fali pravi izvođač slobodnih udaraca i kornera.

Bašić je prošlu sezonu bio na posudbi u Salernitani iz Lazija u koji je došao preko Bordeauxa za oko sedam milijuna eura, a ima i dva nastupa za seniorsku reprezentaciju Hrvatske.

Nema sumnje da bi bio veliko pojačanje Hajduku, a jedina prepreka mogu biti njegova visoka primanja, to bi splitski klub s rimskim trebao dogovoriti, dok želja sve tri strane postoji. Čitav posao, a pregovori su u tijeku, morao bi se realizirati do srijede, kada u Hrvatskoj završava prijelazni rok.

U Hajduk je svojevremeno Bašić ubilježio 75 nastupa uz 11 golova i 14 asistencija, u Bordeauxu 82 (9, 5), a najedefenzivniju ulogu imao je u Laziju za koji je igrao 70 puta (2, 2). U Salernitani u 15 utakmica nije imao učinka, dok je na posudbi iz Hajduka prije nego što je došao iz Zagreba bio na posudbi u Rudešu za koji je u 25 utakmica dao dva pogotka.

Inače, kad već spominjemo Tomu, valja istaknuti da je njegov brat blizanac Jakov Bašić strašno napredovao u Ukrajini, kapetan je Zorje Luhansk koju vodi odnedavno samostalno Mladen Bartulović i igra na pozicijama zadnjeg veznog, ali i po potrebi stopera. On je također jedno vrijeme bio u drugoj momčadi Hajduka, a u Ukrajinu je otišao iz Rudeša.



Tagovi

Toma BašićLazioHajdukposudbaBordeauxSalernitanaNK RudešFran TudorJosip JuranovićGoran VučevićDamir BurićJakov BašićZorja LuhanskMladen BartulovićSerie AHrvatska nogometna ligaLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti