Ivana Ivanović/PIXSELL
Ivana Ivanović/PIXSELL

Hajduk na krilima najboljeg igrača: Samo neka forma Livaje što duže potraje

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 19.08.24. | 08:01

Bijeli su se vratili pobjedama, ali imaju problema s nizom ozlijeđenih, dok se ne zna koliko će još Gattuso moći računati na Pukštasa

Marko Livaja je s pogotkom i asistencijom bio prvo ime susreta Hajduka s Varaždinom u preokretu (2-1) koji je započeo Filip Krovinović, a završio glavni igrač Bijelih.

Vidjet ćemo koliko će ova pobjeda donijeti Splićanima u borbi za titulu, no za Gennara Gattusa bilo je važno dobiti, u najavi je rekao da ga ne zanima na koji način.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

I upravo se to dogodilo, nije to bila 'ljepotica' Bijelih s potpisom talijanskog trenera, nego još jedna utakmica koju je Hajduk izvukao na agresiju i upornost, a sreća je vratila dug za sve promašeno s Ružomberokom.

Ponavljamo stalno kako je za igru Bijelih važno da je Krovinović bliže vratima jer onda može zapucati što je s Varaždincima donijelo rezultata. Ostao je Krovinović na poziciji zadnjeg veznog u paru s Ivanom Rakitićem, no igra ga ga je nakon kornera ponijela naprijed i eto gola.

Ulaskom Aleksandra Trajkovskog umjesto Rokasa Pukštasa koji sigurno u mislima na transfer, sada kada je i klubu komuniicirao da će ga prodati, Bijeli su 'živnuli'.

I opet je Livaja bio taj koji je donio tri boda. Moraju se navijači nadati da će Livajina forma trajati, te da će nakon turbulentne sezonu u kojoj nije bio pravi, ponovno predvoditi Hajduk. Ovaj put je zabio na asistenciju Šimuna Hrgovića koji je silom prilika zaigrao na desnom boku, ali na toj poziciji ga je Gattuso spremao tijekom uigravanja u prijateljskim utakmicama.

Dobio je mladi Vukovarac pljesak kada je ulazio umjesto ozlijeđenog Fahda Moufija, isto kao Livaja i Gattuso na predstavljanju.

Hajduk je dobio utakmicu, ali i brojne udarce pa sada ima niz ozlijeđenih igrača. Nema oba desna beka, Niku Sigura i Moufija, ozlijeđen je bio i Zvonimir Šarlija, pa ga je zamijenio Dominik Prpić, a nema ni Abdoulieja Sanyanga Bambe, te još od ranije Mihaela Žapera.

E, sada dolazimo i do Pukštasa koji je zamijenjen na poluvremenu, sigurno je na njegovo izdanje utjecala priča o odlasku, a trener priznao da je dvojio između njega i Trajkovskog. Nema čak ni trener spoznaja kamo i kada ide mladi Amerikanac, nitko od njega nije tražio da ga poštedi kao što se radi u slučajevima kada je trensfer izvjestan, ali po svemu sudeći mladi Amerikanac je odigrao posljednju utakmicu na Poljudu.

Utakmicu koja je donijela i spoznaju kako Dario Melnjak može biti i krilo, te da mu ta pozicija ne donosi nesreću kao kad se ozlijedio u Koprivnici prošle sezone, nego sreću zbog stotog nastupa u kojemu je bio blizu pogotku.

Hajduk sada ima imperativ od dvije pobjede, prva je u Puli u nedjelju od 18.15, a onda prije reprezentativne stanke na Poljudu dolazi Osijek. Sa šest bodova bi se onda lakše razmišljalo o odlasku Maksimir koji se eto bliži i dat će pravu sliku o Gattusovu Hajduku.



Tagovi

HajdukNK VaraždinGennaro GattusoMarko LivajaFilip KrovinovićIvan RakitićAleksandar TrajkovskiFahd MoufiŠimun HrgovićAntonio MelnjakRokas PukštasLjetni prijelazni rok 2024.Hrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti