Ivana Ivanović/PIXSELL
Ivana Ivanović/PIXSELL

Krovinović i Livaja za preokret Hajduka na Poljudu koji je odjekivao!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 18.08.24. | 20:55

Varaždinci su imali vodstvo nakon prvog poluvremena

Hajduk je teškom mukom preokrenuo protiv Varaždina u drugom dijellu, isplatila se napadačka igra Bijelima i treneru Gennaru Gattusu koji je povukao dobre poteze s klupe. Ipak, Varaždincima se treba odati priznanje što su igrali hrabro bez nabijanja što je stil njihova trenera Nikole Šafarića koji je upisao prvi ovosezonski poraz.

Hajduk se oporavio od šoka i ispadanja od Ružomberoka, ali su se suočili s novim šokom jer su i Varaždinci zarana poveli.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

U kadru Hajduka nije bilo Zvonimira Šarlije, Abdoulieja Sanyanga Bambe i Bruna Durdova. Prvi je izostao zbog bolova u leđima, krilnog napadača nije bilo kako smo najavili jer je dobio udarac u zglob, a mladi mu kolega je imao virozu. Također, Ivan Lučić je bio na klupi odlukom trenera, prednost je dobio Lovre Kalinić. Još otprije nema na dulji rok Mihaela Žapera, dok je izvan stroja i Niko Sigur. Zato su se u zapisniku našli Madžid Šošić, Roko Brajković, Niko Đolonga i Luka Jurak koje je strateg Bijelih koristio u pipremnim dvobojima.

Prvu priliku Hajduk je čekao do sedme minuta kada je Ivan Rakitić sjajnom loptom poslužio Anthonyja Kalika koji je pucao slabo s lijevog krila na kojemu ga forsira Gattuso.

Potom je sljedećoj akciji uslijedio šok kada je Michele Šego, nekadašnja nada Bijelih, prošao po lijevoj strani i ubacio za Dimitra Mitrovskog koji je pogodio sa deset metara. Lopta je prošla kroz noge Marku Dabri koji se malo i sudario s Lovrom Kalinićem. Provjeravala se sitaucija zbog potencijalnog zaleđa ili prekršaja, no na kraju je Igor Pajač pokazao na centar.

Nezadovoljstva je bilo na tribinama, poletjela je poneka baklja, jedna je završila u terenu, ali navijanje sa sjevera nije stalo. Hajduk je imao nekih poluprilika nakon toga.

Gosti su se organizirano branili i pokušali ubosti kada im se pružila prigoda, dok je Hajduk napravio promjene, mjesta na krilima zamijenili su Kalik i Emir Sahiti.

Tako je nakon jednog slobodnoga udarca, lopta došle do Šege koji je sa 18 metara pucao preko vrata u 42. minuti. Malo zatim je Mitrovski izveo slobodni udarac sa preko 20 metara, lijevom nogom uputio lotpu u sama rašlje, no Kalinić je izvadio nemoguće.

Na drugoj strani je Fahd Moufi probao glavom izbliza, na ubačaj Sahitija, pogodio vanjski dio mreže i tražio korner koji nije dobio.

U nastavku je Gattuso pokušao nešto promijeniti uvođenjem Aleksandra Trajkovskog umjesto Rokasa Pukštasa, stao je Makedonac iza Hajdukova napadač s tendencijom ubacivanja kao druge 'punte'.

No, prvi pokušaj došao je tek u 53. minuti kada je Filip Krovinović probao sa 25 metara, no visoko iznad grede. Zato je drugi pokušaj zagrebačkog veznjaka bio uspješan, prizvali smo ga bliže vratima i čim je došao, rezultiralo je to izjednačenjem. Nakon kornera mu je Livaja dodao loptu na šut, a on odmjereno naciiljao za – 1-1.

Hajduk je bio odlučan dobiti utakmicu, napadao je organiziranije i više nego u prvom dijelu pa je tako mladi Šimun Hrgović kao desni bek (ušao umjesto ozlijeđenog Moufija) ubacio ključnu loptu za preokret koju je u mrežu pospremio Livaja za 2-1.

Slavlje na sjeveru bilo je s malom odgodom kada su u 80. minuti napravili bakljadu pa je igra prekinuta, pogotovo što je Poljud odjekivao od brojnih topovskih udara.

Nakon prekida su Varaždinci krenuli po izjednačenje, ali je Hajduk bio blizu i trećem pogotku, umalo ga je postigao Dario Melnjaka kojemu je ovo bio stoti nastup u dresu Bijelih.


 HAJDUK – VARAŽDIN 2-1 (0-1)

Split. Stadion Poljud. Gledatelja: 16809. Sudac: Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina). Pomoćnici: Luka Pušić (Zagreb) i Vedran Đurak (Sv. Ivana Zelina. Četvrti sudac: Mateo Erceg (Benkovac). VAR: Ivan Bebek (Rijeka). AVAR: Jerko Crnčić (Vrbovec).

Strijelci: 0-1 Mitrovski (8., Šego), 1-1 Krovinović (56., Livaja), 2-1 Livaja (74., Hrgović)

Hajduk (4-2-3-1): Kalinić – Moufi (od 60. Hrgović), Uremović, Prpić, Diallo – Rakitić (od 77. Capan), Krovinović – Sahiti (od 77. Melnjak), Pukštas (od 46. Trajkovski), Kalik – Livaja (od 90.+1 Antunović). Trener: Gennaro Gattuso.

Varaždin (5-4-1): Zelenika – Maglica, Nekić, Ba (od 63. Tepšić), Škaričić (od 82. Poldrugač), Boršić – Mitrovski, Marina (od 82. Duvnjak, Lusavec, Šego (od 74. Mamić) – Dabro (od 63. Belcar). Trener: Nikola Šafarić.

Žuti kartoni: Prpić, Pukštas, Uremović (Hajduk), Ba (Varaždin).

Crveni kartoni: -.



Tagovi

HajdukNK VaraždinGennaro GattusoFilip KrovinovićMarko LivajaDmitar MitrovskiMarin ŠegoHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti