Zvonimir Barišin/PIXSELL
Zvonimir Barišin/PIXSELL

Hajduk ima dva lica, kakvo će pokazati protiv Puljana?

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 29.02.24. | 08:55

Fokus Bijeli moraju prebaciti na sljedeći susret u utrci za prvaka

Nakon što je Hajduk prošao Varaždina s visokih 5-0 te imao prepisku priopćenjima i videima sa Sudačkom komisijom, fokus sada treba prebaciti na susret s Istrom 1961 koji je na rasporedu u subotu s početkom u 17.10 na Poljudu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dolaze Puljani koji su u dobroj formi otkako ih vodi Paolo Tramezzani, nekadašnji trener Hajduka koji je otišao s Poljuda svojevremeno u ne baš idiličnim okolnostima, zato je nužan oprez jer će Talijan imati motiv pokazati se da je njegov odlazak bio greška, isto kao i Ante Erceg koji je uvijek neugodan Bijelima.

Splićani će biti bez svog 'stupa' obrane Zvonimira Šarlije koji se ozlijedio u Kupu i neće ga biti vjerojatno dva susreta, a neizvjestan je povratak Nikole Kalinića još uvijek. Međutim, Hajduk ima imperativ pobjede i ne smije dopustiti da mu se dogodi iznenađenje kao ove jeseni kada su gosti slavili u sudačkoj nadoknadi.

Ono što karakterizira Hajduk je igra s dva lica, ima problema kada ga protivnik visoko napadne kao što je to bilo s Varaždinom dok nisu pala prva dva gola pa je momčad Mislava Karoglana odigrala dopadljivo i do vrha napunila mrežu suparnika. To je lice koje bi Hajduk trebao pokazivati u dvobojima sa slabijim momčadima, jer više nema prava na kiks, a Kaaroglan je obećao sve pobjede do reprezentativne stanke.

Vidjet ćemo hoće li vrratiti Emira Sahitija koji je proveo dvoboj u Kupu na klupi,a igrao je Leon Dajaku te hoće li opet nešto mijenjati u sredini terena ili će se zadržati na igri s dvije 'šestice' sada kad je našao pobjediničku formulu pridruživši Niku Sigura Filipu Krovinoviću.

Sve osim tri boda bilo bi veliko iznenađenje, ali Hajduk pokazuje dva lica tijekom svojih utakmica, pa stoga Karoglan mora poraditi da budu pravi što dulje razdoblje, pogotovo u početku te pokušaju bez stresa doći do pobjede.

Umjesto Šarlije će ne teren Josip Elez koji se istaknuo asistencijom i golom u Kupu te je uvijek vrlo dobro odigravao svoje role otkako se vratio nakon višemjesečne stanke zbog ozljede kuka.

Njegova pojava na terenu donosi i duge lopte za Marka Livaju što mu je specijalitet jer se s njih jako dobro sporazumijeva, a sad kad je zdrav ne bi trebalo biti problema.



Tagovi

HajdukIstra 1961Mislav KaroglanPaolo TramezzaniAnte ErcegJosip ElezEmir SahitiHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti