Ivana Ivanović/PIXSELL
Ivana Ivanović/PIXSELL

Jakobušić reagirao: "Komisija je opterećenje za hrvatski nogomet"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 28.02.24. | 17:06

Oglasio se prvi čovjek Hajduka

Hajdukov predsjednik Lukša Jakobušić je dao komentar oko afere koja potresa hrvatski nogomet.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"U protekle tri i pol godine Uprava i ja smo bili fokusirani isključivo na klub. Međutim, svjedoci smo da se ovih dana događa modus operandi koji se desetljećima događa u hrvatskom nogometu. Hajduk je na to uvijek ukazivao, međutim, bio sam dojma da mogu na jedan drugi način, konstruktivniji prema vrhu HNS-a, postići bolje rezultate za hrvatski nogomet. Govorili su mi da to neće biti moguće i bili su u pravu."

Komisija je imala konferenciju za medije?

"S obzirom na njihovu ulogu imaju preveliku vidljivost. Činjenica je da su oni opterećenje za hrvatski nogomet već duže razdoblje. Traže da im vjerujemo. Odavno im već mnogi ne vjeruju. I to s razlogom. Oni su odavno izgubili kredibilitet. Ali ne bih o njima, oni su nebitni. Ovdje je sve na onome tko donosi odluke i upravlja Komisijom, iako je ona u suštini neovisna, a to je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić."

Hajduk ne misli odustati...

"Moj način rada tri i pol godine očigledno nije urodio plodom. Ili nas ne shvaćaju ozbiljno ili mene ne shvaćaju ozbiljno. Hajduk je tu bitan. Neće biti više očitovanja ni dopisa, trebaju nam konkretni koraci. I hrvatska i hajdučka javnost i Hajduk će se potruditi da ga svaki dan podsjećamo na njegovu ulogu, da nije samo ulaga reprezentacija, nego hrvatski nogomet, za koji su preuzeli odgovornost. Očekujemo da se tako i ponaša za čisti, pravi i neiskvareni hrvatski nogomet. Tu smo da ga podsjećamo i to ćemo raditi", poručio je Jakobušić. (dku)



Tagovi

HajdukLukša JakobušićSudačka komisija HNS-aMarijan KustićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti