Miroslav Lelas/Pixsell
Miroslav Lelas/Pixsell

Hajduk dobiva pojačanje u obrani: Povratnik Elez spreman za novu sezonu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 21.06.23. | 08:28

Jedan je od lidera u svlačionici, igrač koji ima izvanrednu dugu loptu, te se oporavio nakon operacije kuka

Iako se ne radi o transferu, Hajduk bi za predstojeću sezonu trebao dobiti značajno pojačanje u posljednjoj liniji. Josip Elez je pri kraju oporavka, počeo je pripreme u Mravincima i naći će se na popisu putnika za Sloveniju. Hajdukova struka, trener Ivan Leko i sportski direktor Mindaugas Nikoličius ističu da se radi o stožernom igraču koji je zbog operacije i oporavka prpustio drugi dio sezone.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Radilo se o zahvatu na kuku koji je Elez obavio u prosincu u Švicarskoj, a sada se eto u potpunosti oporavio. Možda neće biti još sto posto za prve dvije prijateljske utakmice, ali nakon toga bi trebao igrati. Kako od ostanka Chidozieja Awaziema vjerojatno nema ništa, a Toni Borevković napustio je Hajduk, čini se da će novi stoperski par, ne bude li novih dolazaka činiti upravo Elez i novopridošli Zvonimir Šarlija. U kadru je i Francisco Ferro, još se čeka puni povratak Dominika Prpića, koji trenira, a hoće li iz Osijeka doći Mihael Žaper koji igra u vezi i u posljednoj liniji, treba tek vidjeti.

Uglavnom, povratkom Eleza Hajduk je na dobitku, poznato je da je on zahvalan igrač koji je na početku sezone bio standardan dok ga nije počela mučiti ozljeda pa je prelomio i odlučio se na operativni zahvat, te jedva čekamo vidjeti kako će izgledati Hajdukova obrana s njim i Šarlijom. Krasi ga visina, dobra duel igra i skok, a posebno je poznat po dugim loptama nakon kojih se stvara opasnost pred protivničkim vratima.

Iskusan je, prošao je omladinsku školu Hajduka prije nego što je kao mlad otišao u Lazio gdje je igrao za Primaveru, a kasnije bio na posudbama u Grossetu, Honvedu, Aarhusu, Rijeci te na posljetku u Hannoveru odakle je došao na Poljud.

Imat će nova Hajdukova obrana teret što su napravili prethodnici koji nisu primili gol u završnici prvenstva i Kupa. Vidjet će se kada krenu pripreme kako će to izgledati, a Elez i društvo su spremni na izazove.

Valja reći da je Elez uz Marka Livaju jedan od lidera u svlačionici, igrač na kojega se trener može osloniti. Ima 55 nastupa za Bijele uz dva postignuta gola i pet asistencija, a sa 29 godina je u najboljem periodu karijere kada može najviše dati.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

HajdukIvan LekoMindaugas NikoličiusHrvatska nogometna ligaJosip Elez

Ostale Vijesti