Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Nikoličius: „Radimo na Vuškovićevom transferu, a uskočit ćemo u priču oko 'kapitalca' ako se ukaže prilika"

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 19.06.23. | 19:03

Pojasnio je sportski direktor Hajduka kako očekuje da će se Elez priključiti momčadi početkom sedmog mjeseca, a Lovre Kalinić čak i ranije.

Na startu priprema Hajduka situaciju oko igračke križaljke, ali i naredne sezone su prokomentirali i sportski direktor kluba Mindaugas Nikoličius i trener Ivan Leko.

„Imali sam razgovor, ja, predsjednik i trener s Awaziemom i Nikolom Kalinićem i u narednim danima ćemo vas obavijestiti o njihovom statusu. Josip Vuković se vratio s posudbe koja je formalno do kraja mjeseca, jednako kao Mario Čuić i Luka Škaričić koji će raditi po posebnom programu i tražimo im novi klub“, pojasnio je Nikoličius koji je dodao kako očekuje da će se Elez priključiti momčadi početkom sedmog mjeseca, a Lovre Kalinić čak i ranije.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Pričao je sportski direktor i o transferu Luke Vuškovića.

„Radimo na transferu, to nije tajna. Imamo nekoliko ozbiljnih razgovora s klubovima koji ga žele dovesti. To je otvoreno i vidjet ćemo kako će završiti. Uvijek postoji ta mogućnost da ostane na posudbi, posebno što se radi o mladom igraču, ali treba vidjeti s klubom kako vide njegov razvoj“.

O potencijalnim dolascima velikih imena…

„Nas se povezuje sa svim mogućima, od Džeke, Perišića, Rakitića, Mora, mogu nabrajati... To je s jedne strane lijepo, ljudi žele prave igrače koji mogu pomoći, ali trebamo na kraju biti realni. Znate u kojim ligama oni igraju i koliko zarađuju. Jedno su želje, a drugo mogućnosti. Naravno da ćemo mi sa svoje strane gledati svakoga tko je pravi i učiniti sve što je moguće da ga dovedemo... Svaki igrač ima svoju priču. Ako se pojavi mogućnost za velikog igrača, 'kapitalca', uskočit ćemo u tu priču“, dodao je Nikoličius.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Leko je, pak, pričao o stanju momčadi.

„Činjenica je da je otišlo sedam-osam igrača, došao je Šarlija s kojim sam jako zadovoljan jer ima kvalitet, iskustvo i emociju za nas, tako da puno od njega očekujemo. Puno smo naučili zadnjih šest mjeseci, jako sam sretan što opet možemo početi trenirati i raditi na nečemu što bi trebalo biti dobro“.

O ciljevima.

„Ovo je velik klub, ali da bi na kraju došao gdje trebaš trebaš šutiti, raditi i imati fokus dobiti svaku sljedeću utakmicu. U momentu kad se klub odlučio za mene, rekli smo pokušati izvući što je moguće više u prvih šest mjeseci, a onda se u drugoj godini već treba vidjeti nešto ozbiljnije. Puno smo naučili i veselim se prvom treningu, neki je dobar osjećaj na početku. Sad pričat 'prvaci' je trošenje riječi. Svi mi znamo što veliki klubovi trebaju pokušavati napraviti, nitko to ovdje ne skriva. Mogu obećat da ćemo dati sve od sebe i da ćemo imati dobru momčad“.

Hajduk je nakon treninga izvijestio o transferu 23-godišnjeg veznjaka Ivana Ćalušića koji karijeru nastavlja u prvoligašu iz Pule. 

Za Hajduk je odigrao ukupno šest službenih utakmica te je pri tom upisao jednu asistenciju. Bijelima se priključio u ljeto 2020. godine, a igrao je na početku za nekadašnju drugu momčad, nakon čega je na početku priprema 2021. godine priključen u sustav prve momčadi. 

Prošlu sezone igrao je na posudbi u klubu partneru Kalcer Radomlje. Tijekom prvenstvene utakmice zadobio je težu ozljedu koljena od koje se uspješno oporavio. 


Tagovi

HajdukHNLIvan LekoMindaugas Nikoličius

Ostale Vijesti