REUTERS/Amr Abdallah Dalsh
REUTERS/Amr Abdallah Dalsh

Gvardiol i Kovačić igraju važne role u utrci s Topnicima, Redsi više nisu prijetnja Građanima

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 26.04.24. | 08:55

City je pobjedom protiv Brightona prebacio pritisak na Arsenal koji se prošle sezone savio pod težinom utrke za naslovom prvaka, pa sada preostaje za vidjeti je li momčad Mikela Artete izvukla pouke iz toga

Momčad Brightona ostaje vjerna svojoj igri, a tako je bilo i jučer u ogledu protiv Man. Cityja koji je protekao dosta okrutno za domaćina: sastav Pepa Guardiole protutnjala je Falmer stadionom i s laganih 4-0 preskočila Liverpool i stigla na samo bod zaostatka za vodećim Arsenalom, uz utakmicu manje.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Briljirali su Phil Foden i Kevin De Bruyne – potonji je otvorio račun, a do poluvremena ga je s još dva pogotka podebljao prvospomenuti. U puno mirnijem drugom poluvremenu, konačnih 4-0 postavio je Julian Alvarez koji je zamijenio ozlijeđenog Erlinga Haalanda.

Čitavu utakmicu su za pobjednički sastav odradila i dvojica Hrvata i to sasvim korektno. Manchester Evening News je Joška Gvardiola i Matea Kovačića nagradio šesticama.

„Nastavlja napredovati iz utakmice u utakmicu. Sve mu bolje ide prepoznavanje situacija u kojima može otići prema naprijed i kada mora ostati na svojoj polovici. Pomagao je Fodenu i Alvarezu čitajući kretnje i pravovremeno se postavljajući“, komentar je mančesterskog medija na igru Gvardiola.

„Sjajno je probijao linije i olakšavao posao De Bruyneu i Fodenu u zahtjevnoj bitci na sredini terena“, komentira je Kovačićeva igra, uz dodatak kako je Rodriju pomoglo to što je pored sebe imao Matea na poziciji zadnjeg veznog.

City je pobjedom prebacio pritisak na Arsenal koji se prošle sezone savio pod težinom utrke za naslovom prvaka, pa sada preostaje za vidjeti je li momčad Mikela Artete izvukla pouke iz toga. Povrh toga, sada je sve u rukama Građana koji bi pobjedama u narednih pet utakmica osigurali obranu naslova što bi imalo blagotvorno djelovanje nakon tragičnog ispadanja u četvrtfinalu Lige prvaka protiv Reala. I nije zanemarivo što u toj napetoj premierligaškoj borbi važnu rolu igraju Gvardiol i Kovačić...

Liverpool je, pak, u najnezavidnijoj poziciji, momčad Jürgena Kloppa si je porazom u Merseyside derbiju pucala u nogu i sada se mora nadati omanjem čudu u samom finišu. Međutim, u ovom času izgleda kako bi u svojoj oproštajnoj gaži Klopp mogao ostati praznih ruku…



Tagovi

Premier ligaManchester CityJoško GvardiolMateo KovačićArsenalLiverpool

Ostale Vijesti