AC Horsens
AC Horsens

Gotovo je! Varaždin ostvario potencijalno najveći transfer u povijesti

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 26.08.24. | 20:36

Mladi Karlo Lusavec stavio je tijekom ponedjeljka potpis na ugovor s danskim AC Horsensom koji je u ovom prijelaznom roku doveo nekoliko mladih igrača s ovih prostora

Karlo Lusavec novi je član danskog AC Horsensa! Varaždin je ispisnicu naplatio 700 tisuća eura što je potencijalno najveći transfer u povijesti kluba, ovisno o bonusima, a Lusavec je u pratnji svog agenta Dženisa Mujičića u ponedjeljak potpisao ugovor.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Osim tih 0,7 milijuna eura, Varaždin je uspio isposlovati određene bonuse odnosno postotak od sljedeće prodaje, a cijeli transfer ostvaren je posredstvom zagrebačkog agenta s jakim međunarodnim vezama Danka Đikića. Podsjetimo, vijest da je Lusavec blizu Horsensa donio je Germanijak prije dva dana!

AC Horsens član je 1. Divizije, odnosno drugog razreda danskog nogometa s jasnom namjerom da sljedeće godine zaigra u Superligi. To je plan američke obitelji Binnie iz Bostona koja je kupila klub kao dugoročnu investiciju.

To se može zaključiti iz njihovih aktivnosti tijekom prijelaznog roka. Naime, Horsens je osim Lusavca kupio i Kwaku Karikarija (22), napadača Jedinstva iz Uba (klub u vlasništvu Nemanje Matića), koji u prošloj sezoni srpske lige zabio 16 golova i doda devet asistencija. Danski klub investirao je i u Muhameda Hysenia (23), najboljeg strijelca Kosova i još neke igrače koji su u ovom prijelaznom roku zaključili investicijski ciklus na tri milijuna eura.


Inače, u Horsensu brani Matej Delač, 32-godišnji bivši mladi reprezentativac Hrvatske koji je svojevremeno ostvario transfer iz zaprešićkog Intera u Chelsea za tri milijuna eura. Delač je ujedno i kapetan Horsensa!



Tagovi

HNLLjetni prijelazni rok 2024.Karlo LušavecVaraždin

Ostale Vijesti