Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Germanijak.hr postava potpunog 4. kola: Sedam igrača Lokomotive i Rijeke promijenili sastav momčadi

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 29.01.24. | 12:40

Prve tri utakmice 4. kola odigrane su 12. i 13. kolovoza prošle godine

Nakon što su prošli utorak i srijedu odigrane zaostale utakmice četvrtog kola HNL-a, u kojima su Lokomotiva i Rijeka upisali važne gostujuće pobjede, došlo je i do drastične (i očekivane) promjene u našoj postavi 4. kola, u koju su uskočila četiri igrača Lokomotive, koja je svladala Dinamo u Maksimiru 3-0 i tri igrača Rijeke koja je nakon zaostatka od 0-2 stigla dio 3-2 pobjede u Velikoj Gorici.

Duje Čop Dinamu je zabio hattrick, čime se prometnuo u najboljeg igrača kola, te je iz postave istisnuo Frana Brodića koji je 12. kolovoza zabio Rudešu. Dvije asistencije Čopu zabilježio je Silvijo Goričan koji je iz sastava izbacio Antu Ercega, a odličnu defenzivnu utakmicu odradio je Branimir Kalaica i tako iz postave kola izbacio Jorgea Pellumbija. Za kraj, došlo je i do promjene na vratarskoj poziciji. Ivan Lucić ostvario je 'clean sheet' protiv Slaven Belupa na Poljudu, no 'clean sheet' u 3-0 pobjedi protiv Dinama u Maksimiru je ipak vrjedniji te je između vratnica stao Nikola Čavlina.

Što se Rijeke tiče, dvostruki strijelac protiv Gorice, Marko Pjaca uskočio je na lijevu stranu napada, zbog čega je Kristijan Lovrić gurnut u sredinu, a iz momčadi je ispao Istrin Sebastian Nebyla koji je krajem siječnja napustio redove Puljana i prešao na posudbu u slovački Jablonec. U postavu kola uskočio je i Bruno Goda, koji je s pozicije lijevog beka istisnuo Darija Melnjaka te strijelac odlučujućeg gola protiv Gorice, Niko Galešić, koji je u postavi kola zamijeno Istrinog Antu Majstorovića.

Istra je tako s tri igrača u postavi kola pala na niti jednog, a bez dva igrača 'ostali' su Hajduk i Varaždin.

Potez kola nije se mijenjao. Nesvakidašnji slalom Ante Ercega, za povratak Istre protiv Osijeka na 4-4, jednostavno nema premca. Iskusni napadač Istre primio je loptu kod lijeve korner zastavice, fintom je izbacio Renana Guedesa, zatim Petra Pušića, pa ponovno Guedesa koji se vratio na poziciju, a onda još jednom Pušića. Za kraj 'pao' je i Stefanos Evangelou, a onda je Erceg pogodio Mkrtčjana za važan bod Istre. Erceg je, preneseno, driblinzima izbacio tri igrača, od čega dvojicu dva puta, a onda je od četvrtog donio svojoj momčadi bod. Prava majstorija!

Germanijak.hr postava 4. kola:



Tagovi

Germanijak postava kolaHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti