Pixsell
Pixsell

Germanijak.hr postava 7. kola: Puljani prednjače, dobro prošli Dinamo, Gorica i Lokomotiva

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 04.09.23. | 17:00

Potez kola pripao je junaku Istre 1961.

Iako je odigrano nepunih sedam kola tekuće sezone HNL-a, možemo reći kako je sinoćnjom utakmicom u Opus Areni završen prvi dio sezone, budući da slijedi reprezentativna pauza, a igrači će se prvoligaškim terenima vratiti tek u petak 15. rujna kada se igra 'podstanarski derbi' između Lokomotive i Rudeša u Kranjčevićevoj.

U 7. kolu ključne utakmice odigrane su na Poljudu i u Opus Areni. Istra je svladala Hajduk pogotkom Matea Lisice u 101. minuti, a Dinamo je pogocima Brune Petkovića iz kaznenih udaraca preokretom svladao Osijek s 3-2. Tom pobjedom Dinamo je ostao na četvrtom mjestu ljestvice, ali sada Plavi imaju pet bodova manje od Hajduka, jedan od Osijeka i jednak broj bodova kao i Rijeka, uz utakmicu manje od sva tri rivala.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

S Poljudske utakmice, koja je završila 1-0 pobjedom Istre u postavu kola uvrstili smo tri igrača pulskog sastava. Osim junaka utakmice Lisice, u postavu kola ušao je vratar goştiju Lovro Majkić koji je zabilježio dvije sjajne obrane, i Oleksandar Petrusenko koji je imao dva ključna dodavanja, a odradio je i jako dobru defenzivnu rolu na utakmici.

S utakmice Osijek - Dinamo, koja je sa sobom donijela i sudačke kontroverze, u postavu kola naravno uvršten je Bruno Petković koji je, osim dva realizirana jedanaesterca, svojim suigračima kreirao tri zicera i bio je očekivano proglašen igračem i junakom utakmice. Sadegh Moharrami je pak odradio jako dobra posao na desnoj strani, a svoju dobru igru konkretizirao je i asistencijom Mahiru Emreliju za početak povratka Dinama u utakmicu.

Po dva igrača u postavu kola dali su još Gorica i Lokomotiva. Bikovi su s 2-0 pobijedili Rudeš u Kranjčevićevoj, a ključni dio utakmice dogodio se u 17. minuti kada je Dino Štiglec sjajnom loptom pronašao Valentina Majstorovića koji se 'samo naklonio' i zabio prvi od dva pogotka velikogoričkog sastava. Obojica su završila u našoj postavi kola. Lokomotiva je s 1-0 svladala Slaven Belupo u Koprivnici. Utakmicu je prelomio mladi Martin Šotiček kojem je to bio prvi pogodak u HNL-u ikada, a sjajnu utakmicu odigrao je i mladi Dinamov stoper na privremenom radu u Lokomotivi, Moreno Živković.

Prvu utakmicu nedjeljnog programa HNL-a, obilježio je jako zanimljiv dvoboj na Rujevici između Rijeke i Varaždin, a koji je završio rezultatom 2-2. Taj dvoboj dao je po jednog igrača iz svake momčadi. Niko Janković zabio je u 17. na dodavanje Tonija Fruka, a izjednačujući pogodak za Varaždince postigao je Igor Postonjski u 70. iz kaznenog udarca. Osim zbog golova, njih dvojicu uvrstioli smo u postavu kola jer su bili najbolji u redovima svojih momčadi.

POTEZ KOLA - Gol Matea Lisice

Kad zabiješ u 101. minuti na ispunjenom Poljudu, i to udarcem 20-ak metara, i time u potpunosti zakompliciraš prvenstvo, onda dvojbe ne smije biti.

Germanijak.hr postava 7. kola (4-1-4-1)



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLGermanijak postava kola

Ostale Vijesti