Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Dalić: "Dečki su puni motiva. Livaja? Neću se uvući u te igre"

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 04.09.23. | 11:29

Hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se u Zagrebu pa u utorak kreće u Rijeku gdje ih u petak očekuje kvalifikacijski sraz s Latvijom za odlazak na EURO 2024.

Izbornik Zlatko Dalić otvorio je novu misiju. Pred Hrvatskom su dvije kvalifikacijske utakmice za odlazak na EURO. U Rijeci dočekujemo Latviju, potom se putuje u Armeniju.

“Nakon medalje, novi izazovi. Pred nama su dvije utakmice koje po rejtingu i papiru trebaju biti lagane. Međutim, mi ne mislimo tako. Moramo biti ozbiljni, ići korak po korak. Latvija je prva, moramo se dobro pripremiti jer ne bih htio da olako shvatimo protivnike”, rekao je Zlatko Dalić u uvodu u kojem je prenio svoja očekivanja da će danas na okupljanje doći svi sretni, zdravi i spremni za nove izazove.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Veseli me što dečki igraju dobro, što su napravili dobre transfere i otišli u bolje klubove. Očekujem da budu puni motiva, jer znamo koji je ulog u pitanju. Nema lakih bodova”.

Izbornik Dalić sučelio se odmah s pitanjem o nepozivanju Marka Livaje. Međutim, nije htio širiti tu temu.

“Rekao sam u priopćenju sve i neću dužiti. Ja moram razbijati glavu o svemu. O reprezentaciji, statusu, rejtingu. Neću ulaziti u te igre jer mi to ne treba. Donosim odluke i čvrsto stojim iza njih. Priča se zakomplicirala, ali to su igre koje mene ne zanimaju”, bio je jasan Dalić koji je otkrio kako je zdravstveno stanje s Bornom Barišićem dobro. Odradio je magnet koji je pokazao da nema riječi o ničem ozbiljnom. Svi ostali su zdravi i spremni za izazove. Među njima i Marcelo Brozović koji je otišao u Saudijsku Arabiju.

“Mi smo svi skeptici prema toj ligi i kvaliteti. Ja sam bio tamo prije 10 godina i možda je tada bio problem. Sada moramo pratiti ligu jer su tamo vrhunski igrači. Broz, Ronaldo, Benzema. Brozović možda ima pet, šest jačih utakmica sada nego ih je imao u Italiji. On će uvijek dati maksimum, ne bojim se za njega”.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Luka Modrić nije objavio odluku da ostaje u reprezentaciji.

“Ja mislim da bi se trebalo objaviti u slučaju da je prestao igrati. U lipnju smo dogovorili sve. On je odlučio tako, proslavili smo nas dvojica, sretan sam i radostan. Da je rekao da neće - objavili bi. Mogli ste zaključiti. Ostao je. Hvala mu na tome. Snaga je i ima motiv da vodi Hrvatsku na Euru. On, Broz, Perija, Vida - zahvala svima što ostaju s nama i dalje”, rekao je izbornik koji je zadovoljan prijelaznim rokom u kojem je dosta njegovih igrača promijenilo sredine.

“Ne pričam o toj temi s igračima. Nije moj posao. Mogu im dati podršku. Prijelazni rok nije naša tema. Znaju da imaju u meni podršku i to je jako važno. Svi oni su otišli na bolje. Drago mi je zbog Sose jer Ajax ne uzima igrače koje nisu skautirali. Stagnirao je i očekujem ga boljeg, svježijeg… Gvardiol i Kova su otišli u City i izborili svoje pozicije. To je ono što mi stalno govorimo, Kovu je prepoznao najbolji trener na svijetu. Sretan sam zbog toga, veseli me njihova sreća. S Livakovićem sam pričao, bila mu je želja ostati u Dinamu, ali moraš ići - tražiti nove izazove. Da prezentira kvalitetu u boljim situacija i sredinama”.

Malo o Latviji

“Zamka je da ih shvatimo neozbiljno. Nikada nije bio problem da smo nekoga podcijenili, ali moramo to naglasiti. Želimo tri boda, punu Rujevicu dobro i korektno navijanje. Mi ćemo biti pravi”, završio je Zlatko Dalić.

Reprezentacija će večeras ostati u Zagrebu, da bi u utorak ujutro krenula put Rijeke gdje ih u petak očekuje utakmica s Latvijom na Rujevici.



Tagovi

Zlatko DalićHrvatska nogometna reprezentacijaEuro 2024Kvalifikacije za Euro 2024

Ostale Vijesti