Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Germanijak.hr postava 21. kola: Dinamo, Rijeka, Slaven i Osijek s najviše igrača, Dinamova 'futsalska' akcija potez kola

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 05.02.24. | 13:00

U najboljoj postavi jučer završenog 21. kola HNL-a pronašla su se tri igrača Dinama, po dva igrača Rijeke, Slaven Belupa i Osijeka te po jedan igrač Hajduka i Gorice

Iako je Gorica u Maksimiru izgubila 0-2 od raspucanog Dinama, Ivan Banić zaslužio je nagradu za najboljeg golmana kola iz vrlo jednostavnog razloga - zabilježio je 13 obrana, od kojih su neke bile zaista spektakularne. Da nije bilo njega, Dinamo bi svladao Bikove s još uvjerljivijom razlikom. Hrvatski prvak odigrao je jednu od najuvjerljivijih utakmica u posljednje vrijeme, a istaknuli su se igrač utakmice Martin Baturina, koji je zabio jako lijepi pogodak za 1-0, zatim, Josip Mišić, koji je dirigirao igrom Dinama te Mauro Perković, koji je protiv Gorice odigrao na svojoj prirodnoj poziciji, bio je neprelazan u obrani, točan u dodavanjima, a ponovno se pronašao i u jednoj vrlo dobroj šansi.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dva igrača u našu postavu kola dala je Rijeka koja s elagano obračunala s Istrom 1961 na Rujevici. Iako je u postavu kola mogao ući još pokoji igrač Rijeke, poput, recimo, asistenta za prvi pogodak Marko Pjaca, raspoloženi Marco Pašalić ili strijelac drugog gola Niko Janković, svoje mjesto pod suncem pronašli su Ivan Smolčić, koji je sa 'suprotne' lijeve strane sjajno asistirao debitantu Mirku Mariću za konačnih 3-0 te Veldin Hodža koji je znalački ispratio dodavanje Pjace za 1-0 vodstvo Rijeke, a ostatak utakmice odigrao je na prilično visokoj razini.

Jednu od najdominantnijih utakmica kola svakako je odigao i Slaven Belupo koji je na domaćem terenu s 4-0 svladao fenejraša Rudeš. Blizu postave kola bili su Benedik Mioč, koji je odigrao još jednu odličnu utakmicu, te Daniel Štefulj koji je radio puno problema Rudešovoj obrani po lijevoj strani, na kraju je i asistirao Ivanu Lepinjici za prvi gol, no, na kraju su u postavu kola ušli upravo Lepinjica (ne samo zbog gola) te igrač utakmice Tomislav Štrkalj koji je zabio dva za Farmaceute i upisao asistenciju Mioču za konačnih 4-0.

Za kraj, ostao nam je čvrsti i tvrdi derbi. Strijelci oba pogotka na utakmici, Filip Uremović iz Hajduka i Ramon Mierez iz Osijeka završili su svatko na svojoj poziciji u u postavi kola, a poziciju lijevog beka popunio je mladi Osijekov bek Roko Jurišić koji je u nekoliko navrata probio desnu stranu Hajdukove obrane i opasnim centaršutima zadavao probleme gostujućim stoperima.

Potez kola - Dinamov gol za 1-0

Je li Sergej Jakirović išao na instrukcije kod trenera Futsal Dinama Matije Đulvata, nismo sigurni, no Dinamo je do vodstva protiv Gorice stigao nakon pravog 'futsalskog' prekida. Martin Baturina dodao je kratku loptu do Josipa Mišića koji šalje Bruni Petkoviću na 'prvu stativu'. Dinamova devetka iz prve ostavlja loptu za Baturinu koji preciznim udarcem matira nemoćnog Banića. Cijela akcija, i konačna realizacija mladog Baturine, bili su za 10.

Germanijak.hr postava 21. kola (4-3-1-2)



Tagovi

Germanijak postava kolaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti