Marko Lukunić/PIXSELL
Marko Lukunić/PIXSELL

Germanijak EKSKLUZIVNO doznaje: Sportska inspekcija završila prvi dio nadzora u Dinamu, evo zaključaka!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 28.01.23. | 11:52

U petak je proveden prvi dio inspekcijskog nadozora koji je dao za pravo Damiru Krznaru i Saši Jankoviću da budu članovi Skupštine a što im struja oko Antolića pokušala osporiti

Iz Maksimira su objavili službeno priopćenje da skupština GNK Dinamo održana 12. prosinca nije u skladu sa Statutom kluba i da je odluka o razrješenju Krešimira Antolića s mjesta člana uprave ništavna. Međutim, PR kluba nije našao za shodno objaviti da je tijekom dana obavljen i inspekcijski nadzor sportske inspekcije. Iako je zapisnik uručen predstavnicima kluba. Doduše, možda čekaju kompletan završetak nadzora obzirom da je u petak obavljen tek prvi dio, a možda im ono što je do sada otkriveno jednostavno ne odgovora...


Kako bilo, portal Germanijak u posjedu je zapisnika od petka iz kojeg je vidljivo da je nadzor započeo u 13 sati uz prisustvo predsjednika Barišića, predsjednice Uprave Vlatke Peras, članice Uprave Amre Peternel, odvjetnice kluba Željke Pokupec te Miroslava Rožića koji se tamo nalazio u svojstvu predsjednika Nadzornog odbora.

“Prisutni su upoznati kako je inspekcijski nadzor pokrenut temeljem predstavke u kojoj se u bitnome ukazuje na neusklađenost Statuta kluba s odredbama članka 111. Zakona o sportu te možebitno postojanje zapreka za obavljanje poslova/dužnosti članova Skupštine, Izvršnog odbora, Nadzornog odbora, Uprave kluba ili predsjednika kluba propisanih člankom 111. Zakona o sportu. U predstavci se također navodi kako je član Skupštine Kluba Damir Krznar ujedno i trener slovenskog prvoligaša NK Maribor te kako Saša Janković ima zaključen ugovor s HNS-om što je protivno odredbi Zakona o sportu kojom je propisano kako ista osoba ne može biti u dvije pravne osobe istog sporta”, navodi se u nalazu.

Nakon nadzora Sportska inspekcija donijela je zaključak ili "nalaz" kako ga oni nazivaju a kojim angažman Damira Krznara u Mariboru, odnosno Saše Jankovića u HNS-u ne predstavlja zapreku u smislu navedene odredbe iz Zakona. U prijevodu, obojica mogu nastaviti obavljati dužnost u Skupštini GNK Dinama što im je struja okupljena oko Antolića pokušala osporiti. I to je dosta bitna informacija u svjetlu činjenice da će svaki član Skupštine biti od izuzetne važnosti tijekom održavanje izborne Skupštine koja će po svemu sudeći biti redovna i očekuje se u prvoj polovici ožujka.

Nadalje, inspekcija je zatražila da se dostave potvrde da se protiv članova tijela ne vodi kazneni postupak te još neku dokumentaciju. Nitko od nazočnih nije imao primjedbu na tekst zapisnika, a po dostavi dokumentacije i potvrda iz kaznene evidencije, klub će dobiti novi termin inspekcijskog nadzora.


Tagovi

GNK DinamoSportska inspekcija

Ostale Vijesti