Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Germanijak doznaje: Stigla ponuda od 10 milijuna, Sučić na korak do Coma! Kačavenda ostaje!?

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 28.07.24. | 12:50

Dinamo i Como još pregovaraju oko postotka budućeg transfera, tako da transfer još nije dogovoren. Ali, svota je ona koju su Modri tražili

Petar Sučić ipak bi mogao napustiti Maksimir! Traje natezanje već mjesec dana, Dinamo je odbijao ponude Coma za svojeg veznjaka, tražio je za njega barem 10 milijuna eura. Krenulo je od 5+1, raslo do 7.6+1 prije dva tjedna, Dinamo je to sve odbio i izgledalo je će Como sasvim odustati od posla. Međutim, ovih je dana ponuda, kakvu je Dinamo tražio, došla u Maksimir.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, Como je pojačao ponudu, sad usmeno nudi, 9+1 milijun eura, s lako ostvarivim bonusima te određeni postotak idućeg transfera. Dakle, može se računati da će Dinamo na tom poslu, ako ga prihvati, zaraditi 10 milijuna eura. I Sučić je u ovom trenutku na korak do odlaska, iako, izgledalo je i prvi put da će otići pa nećemo unaprijed zaključivati, u Maksimiru su sad mnogo skloniji prodaji svog veznjaka, zapravo, sad bi bilo neozbiljno od Dinama da odbije svotu, koju je tražio. Još pokušavaju u Maksimiru podići postotak idućeg transfera na 20 posto i o tome se trenutno pregovara između klubova. Naravno, dok se ne govori i taj detalj, ne može se reći da je posao zgotovljen i da Sučić ide u Italiju, jer, tko zna, možda Como odluči ne uslišati još jednu Dinamovu želju. Ali, Sučić je u ovom trenutku sigurno mnogo bliže transferu nego što je bio prije dva, tri tjedna. Shvaćaju i mnogi u Dinamu da je to odlična cijena za igrača, koji je do prije godinu dana bio, praktički, anonimac za većinu navijača. Pogotovo ako znamo da je Dinamo Luku Ivanušeca prodao za oko sedam milijuna eura, za manji novac iz Dinama je svojevremeno otišao i Marcelo Brozović u Inter, s kojim Sučića najčešće uspoređuju. A postotak od idućeg transfera jamčio bi i da će zarada i prijeći tih željenih 10 milijuna eura!

Dakako, Sučićev bi odlazak ostavio rupu na sredini terena, Dinamo bi ostao bez velikog radnika, trkača, ali i igrača, koji je u godinu dana silno igrački napredovao, a ono čega se boje u Maksimiru i zašto čitavo vrijeme 'koče' Sučićev transfer jest mogućnost da do kraja prijelaznog roka sleti i ponuda za Martina Baturinu, koju će puno teže odbiti. Ostati bez Sučića i Baturine bio bi hendikep za Dinamo, međutim, s tih devet (plus jedan) milijuna eura mogli bi Modri i u šoping, potražiti igrača na sredini terena, koji bi mogao zamijeniti Sučića. On, inače, nije igrao protiv Šahtara zbog viroze, nije u pitanju bilo skrivanje zbog transfera, ali pitanje je hoće li Sučić igrati za Dinamo na startu HNL-a u petak protiv Istre 1961.

Inače, Dinamo je već povukao jedan potez, čini se da će u Maksimiru ipak otkupiti Lukasa Kačavendu od Lokomotive. I to namjeravaju riješiti odmah početkom tjedna. Kačavenda se nametnuo svojim igrama, pokazao da se na njega može računati, Sergej Jakirović je poželio njegov ostanak i izgleda da će mu ta želja i biti ispunjena.



Tagovi

Petar SučićMaksimirGNK DinamoLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.Lukas Kačavenda

Ostale Vijesti