Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Germanijak doznaje: Petković je spreman ostati u Maksimiru! Sad je sve na Dinamu

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 25.05.24. | 08:32

Najbolji Dinamov igrač mogao bi i sljedeće godine igrati u modrom dresu i takve je signale već poslao klupskim čelnicima. Uskoro se očekuju razgovori na tu temu

Bruno Petković i Martin Baturina označeni su kao sigurne mete Dinamova prijelaznog roka kad su u pitanju izlazni transferi. Prije mjesec dana izgledalo je gotovo sigurno da će obojica napustiti Maksimir tijekom ljeta, međutim, sad je njihov odlazak sve neizvjesniji. I dok Baturininu cijenu i sudbinu kreira tržište, a Dinamo će teško odbiti ponudu koja dosegne 15-20 milijuna eura, s Petkovićem je situacija drugačija. O raspletu njegove priče odlučuje - Dinamo!

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Još i prije ove burne završnice HNL-a i Kupa, a pogotovo sad, kad je Dinamo osvojio trostruku krunu, počele su stizati informacije da Petković, zapravo, uopće nije 'lud' za odlaskom iz Dinama. Ima tu klauzulu od 2,5 milijuna eura, koju mnogi klubovi mogu aktivirati, bez obzira što će u rujnu napuniti 30 godina, za taj novac Petković uistinu nije skup igrač i nije veliki rizik. Bilo je donedavno vrlo izvjesno da će Petković tijekom ljeta, možda čak i prije početka Eura otići iz Dinama. Spominjale su se i neke europske lige, poput Njemačke i Španjolske, ali i američki MLS. No, sve je to još više-maje u zraku, iako, vrlo realno, a k tome, Bruno je ovu sezonu odigrao sjajno, postao je i ljubimac navijača, što dosad nikad nije bio u tolikoj mjeri. Na dočeku poslije slavlja u Kupu skandirali su mu: 'Bruno, ostani!'. Već i prije toga Petković je slao signale klupskom vodstvu da je spreman ostati u Maksimiru, naravno, uz neke uvjete. S obzirom da bi njegov glavni motiv za odlazak iz Dinama bio novac, jer ovo mu je možda i zadnja prilika za bogatu zaradu, Dinamo bi mu, prije svega, morao malo 'pojačati' ugovor. Petković je, podsjetimo, lani potpisao novi ugovor, do 2025. po kojemu navodno zarađuje oko 800 tisuća eura netto fiksno, plus bonusi. Kad bi Dinamo 'podebljao' taj iznos, dao Petkoviću status najplaćenijeg igrača modre svlačionice, makar to bila plaća i dosta ispod onoga što može zaraditi u inozemstvu, ne sumnjamo da bi Petković ozbiljno razmislio o ostanku. Ajmo reći da se radi o svotama između 1,2 i 1,5 milijuna eura godišnje. Pretpostavljamo, ne znamo pouzdano... Jasno, podrazumijevao bi se ugovor na dulje od godinu dana, dvije-tri godine...

Nije nevažno i tko bi pritom ostao uz Petkovića, što klub planira s Ademijem, Mišićem, Ristovskim..., kako u Dinamu uopće vide te 'senatore' i njihovu budućnost u Maksimiru. Žele li se okrenuti stvaranju nove momčadi i polako tu generaciju gurati u povijest ili i dalje na temeljima njih četvorice, petorice slagati novu generaciju, s ciljem iste dominacije. U svakom slučaju, ako u Maksimiru odluče zadržati Brunu Petkovića, ne bi to trebala biti prezahtjevna misija. Iako naizgled visok ugovor, koji probija neke Dinamove gabarite, mogao bi ih stajati manje nego da na Petkoviću, prividno, zarade dva i pol milijuna eura. Kojega igrača kupiti za taj iznos, a da bude klasa Petkovićeve i toliko znači za momčad? S obzirom da je u toj priči više-manje sve jasno, očekuje se da Dinamovi čelnici sjednu s Petkovićem i njegovim agentom što prije, možda čak i prije Eura u Njemačkoj i da odluče što će. Hoće li nagraditi Petkovića za odličnu sezonu, statistički najbolju dosad u Dinamu i vezati ga još dugoročnije uz klub ili će igrati na kartu 'možda ne dođe ponuda pa ipak ostane' pa odradi ugovor do kraja. I time bi podgrijavali neizvjesnost do kraja prijelaznog roka.

Petković je zadnjih godina postao obiteljski čovjek, dodatno sazrio i uozbiljio se, unatoč nekim, povremenim 'mušicama', na koje su mnogi već oguglali. Njemu se iz zagrebačke i Dinamove rutine čak i ne ide pod svaku cijenu. Ako bi mu Dinamo pokazao koliko ga cijeni, ako bi mogao ovdje zaraditi barem približno kao vani i, što se kaže, riješiti egzistenciju, onda bi Petkovićev prvi izbor svakako bio Dinamo. Dakle, Dinamo ima način kako da ga zadrži, ako želi!



Tagovi

GNK DinamoBruno PetkovićSergej JakirovićMarko MarićVelimir Zajec

Ostale Vijesti