Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Germanijak doznaje: Pao je dogovor, hrvatski napadač potpisuje za Rapid!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 07.07.24. | 16:30

Nakon što je odbio Hajduk i Dinamo, u ponedjeljak bi u Beču trebao obaviti liječnički pregled i potpisati jednogodišnju posudbu u trofejni klub

Dion Drena Beljo odlazi u bečki Rapid! Ono što je dosad imalo prizvuke ozbiljne glasine, ali još uvijek neizvjesne potvrde, u nedjelju je dobilo epilog. Sve je dogovoreno, Augsburg i Rapid potpisali su sporazum o posudbi s otkupom, hrvatski napadač u ponedjeljak će stići u Beč na liječnički pregled. I, ako sve prođe prema očekivanju, postat će na godinu dana igrač trofejnog bečkog kluba, za koji su igrali brojni Hrvati, u napadu, između ostalih i Zlatko Cico Kranjčar.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Belju su htjeli i Hajduk i Dinamo, oba su hrvatska kluba poslali njemu osobne vrlo zanimljive ponude, bio im je prvi pick u napadu. Međutim, Beljo (22) zahvalio se i Poljudu i Maksimiru, nije tu bilo nimalo pogleda svisoka, već je presudila upravo ponuda bečkog Rapida. Naime, iako financijski ta ponuda nije bila najjača, Rapid je ponudio Belji ono što u ovom trenutku nisu mogli niti Bijeli niti Modri. Dakle, njegov je primarni cilj i uvjet igrati u kontinuitetu, vratiti se u formu, vratiti se u prvi plan. Trener Rapida Robert Klauss, inače produkt Leipzigove trenerske škole, gdje je bio pomoćnik Julianu Nagelsmannu i Ralfu Rangnicku, jako je želio baš Belju, bio je uporan, uvjerio ga je da će u Beču dobiti ono što traži, puno utakmica u sezoni, podršku i priliku da se vrati golgeterskim navikama. Uz to, igra Rapid i kvalifikacije Europske lige pa će i tu Belju imati priliku pokazati svoje umijeće.

Sam Beljo vrlo brzo je prihvatio ponudu Rapida, no čekao se dogovor između klubova. Augsburg, doznajemo, nije želio staviti u ugovor otkupnu klauzulu, Rapid nije želio 'golu' posudbu, takva nikome ne bi koristila. Na kraju, Augsburg je pristao na opciju otkupa, koju, naravno, Rapid idućeg ljeta može, ali i ne mora iskoristiti. Sad je sve na Belji, vrati li se u formu, zabije li 15-20 golova u sezoni, sigurno neće biti problema niti s novim ponudama, tko zna, možda ga i Rapid odmah proda za viši iznos no što ga otkupi. U svakom slučaju, u Rapidu će mladi hrvatski napadač imati puno preduvjeta za uspjeh, podršku trenera i potrebnu minutažu. Nakon sezone stagnacije slijedi, valjda, sezona novog uzleta. U Rapidu!

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Dion Drena BeljoAugsburgRapid BečLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti