Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Dinamo čeka Beljin odgovor, Šotiček se priključuje prije Austrije? Rukavina bi mogao na Rujevicu

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 30.06.24. | 09:20

U Maksimiru spremaju nove transfere, u oba smjera. Još se ne zna tko će sve krenuti na austrijski dio priprema 8.srpnja

Nastavljaju Sergej Jakirović i njegov stožer u nedjelju testirati igrače, već se radi punom parom, da bi u ponedjeljak mogle krenuti one 'prave' pripreme, pravi treninzi. Paralelno s time radi se i u maksimirskim kancelarijama, zahuktao se prijelazni rok u Dinamu. Dakle, kao što je Germanijak pisao, Raul Torrente u prvim danima novog tjedna trebao bi postati novi Dinamov igrač, a nakon njega očekuje se i dolazak Marina Šotičeka!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dogovor Dinama i Lokomotive je pri kraju, svi već Šotičeka vide u Maksimiru, pitanje je jedino hoće li ostati u svlačionici pod Jugom ili će nekamo na posudbu. Postoji opcija da Šotiček ostane još neko vrijeme na Kajzerici, najmanje do zime pa ga po potrebi Dinamo tada povuče u svoju momčad. No, isto tako, nije isključeno da će s Modrima na pripreme i boriti se za mjesto u modrom dresu. Pa onda, možda, na posudbu nakon priprema kad se vidi koliku bi minutažu mogao imati. U svakom slučaju, idućih bi dana Marin Šotiček trebao postati Dinamov igrač, od toga ga dijele tek detalji.

Kad već govorimo o mogućim pojačanjima, spomenimo da je Dinamo poslao ponudu Dionu Dreni Belji. Dakle, prešli su Modri s usmenog na pismeno, što su točno ponudili, ne znamo, ali sad se čeka Beljin odgovor. Ako bude pozitivan, ako on pristane na te uvjete, tada će se Dinamo obratiti Augsburgu. Mnogi vjeruju da je to ipak lakši dio ovog posla, da će Augsburg biti kooperativan i da će se pronaći neki model transfera/posudbe, ako mladi napadač kaže da želi doći u Dinamo. Ni u tom slučaju neće dvojba dugo trajati, uskoro bi se trebalo znati kako stoje stvari u 'slučaju Beljo'.

Sljedeća je tema Gabriel Rukavina. Sve je izvjesnije da će krilni napadač nekamo na posudbu, kako doznajemo, zaniteresiranih ima dosta, puno ih je i iz HNL-a. Nakon što ga se spominjalo u kontekstu Gorice i Osijeka, sad se kao moguća nova destinacija spominje Rijeka. Rukavina bi mogao na Rujevici biti zamjena za Marka Pjacu, koji ide u suprotnom pravcu. Nije još Pjaca predstavljen u Maksimiru, ali nema panike, sve je dogovoreno, Marko je na odmoru, priključit će se momčadi kad i Petković i Baturina, u nedjelju 7.srpnja, dan prije odlaska u Austriju. Do tada, tko zna, moglo bi biti još novih imena u Maksimiru, ali i odlazaka. Marko Bulat i Boško Šutalo, to se zna, idu u belgijski Standard, Bulat bi u Liegeu mogao biti predstavljen već u ponedjeljak, Šutalo dan-dva kasnije. U ponedjeljak bi se, pak, na tom prvom pravom treningu, trebao priključiti i vratar Ivan Filipović, bivši golman Slaven Belupa, koji dolazi iz Paris FC-a.

Spomenimo i da Dinamo nije odustao od Slovenca Adama Gnezda-Čerina, Dinamo je, navodno, poslao novu ponudu Panathinaikosu, no, dojam je da će on teško doći u Maksimiru. U Grčkoj su oduševljeni njegovim partijama na Euru, ističu da je proglašen igračem utakmice protiv Engleske i da ga po povratku iz Njemačke čeka - novi ugovor. I to, tvrde Grci, pet puta jači. Naime, Gnezda-Čerin trenutno ima oko 200 tisuća eura godišnje (drugi izvori kažu 300 tisuća), najmanje u Panathinaikosu, a sad bi mogao dobiti ponudu od milijun eura po sezoni! Do 2028. godine. I u PAO-u su uvjereni da će on tu ponudu prihvatiti i da neće više inzistirati na odlasku.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoLjetni prijelazni rok 2024.Gabriel RukavinaDion Drena BeljoMarin ŠotičekSergej Jakirović

Ostale Vijesti