REUTERS/Satish Kumar
REUTERS/Satish Kumar

Gazzetta: Zvonimir Boban kandidat je za izvršnog direktora Rome

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 23.09.24. | 10:55

Američki vlasnici dvoje između europski poznatih i nepoznatih imena

Ivan Jurić prošlog je tjedna naslijedio Danielea De Rossija na trenerskoj klupi Rome s kojom je startao pobjedom 3-0 protiv Udinesea, ali mogao bi mu se u sportskom sektoru pridružiti još jedan Hrvat, ako je vjerovati La Gazzetti dello Sport.

Naime, osim De Rossija, Romu je napustila i izvršna direktorica Lina Souloukou što je klub američkih vlasnika objavio službenim priopćenjem:

“AS Roma objavljuje da je izvršna direktorica Lina Souloukou podnijela ostavku. Zahvaljujemo Lini na predanom radu tijekom kritičnog razdoblja za klub i želimo joj sve najbolje u budućnosti. Vlasnici kluba ostaju potpuno predani rastu i uspjehu AS Rome, uz fokus na vrijednosti koje naš klub čine posebnim”, napisali su.

Talijanska Gazzetta dello Sport piše da bi Grkinju na poziciji izvršnog direktora mogao naslijediti Zvonimir Boban, a uz njega spominju i bivšeg predsjednika Uprave Rome i direktora Milana Umberta Gandinija te nekadašnjeg poljskog napadača i sadašnjeg dopredsjednika Uefe Zbigniewa Bonieka. Talijani objašnjavaju da ne bi bilo čudno da se (Ame)Roma odluči dovesti i osobu koja je slabije poznata u Europi.

Boban je nakon završetka igračke karijere bio zamjenik glavnog tajnika Fife, sportski direktor Milana tijekom 2019. i 2020., a potom kao Šef nogometa bliski suradnik predsjednika Uefe, Slovenca Aleksandera Čeferina.



Tagovi

Zvonimir BobanRomaSerie AZbigniew Boniek

Ostale Vijesti