REUTERS/Remo Casilli
REUTERS/Remo Casilli

Dočekan zvižducima, ispraćen aplauzom: 'Tvrdoglavi' Jurić može okrenuti situaciju u Vučici

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 23.09.24. | 08:39

Jurić nije tip od previše priče. On je odlučio odmah ugraditi u momčad nekoliko svojih načela i u samo nekoliko treninga uspio preobraziti momčad Rome.

Trebalo je imati, da se pristojno izrazimo - hrabrosti, pa ovih dana prihvatiti posao u Romi. U klub koji je na meti žestokih kritika vatrenih navijača, u kojemu ključa na svim razinama i čiji je igrače, nakon očajnog ulaska u sezonu, zahvatilo malodušje.

Otpuštanje voljenog trenera, osporavanje navijača, ostavka izvršne direktorice Line Souloukou, zvižduci Olimpica – sve to je bila uvertira debija Ivana Jurića na klupi Vučice.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ali tvrdoglav kakav jest, hrvatski trener je odradio posao. Iako su navijači zvižducima i transparentima jasno pokazali što misle o tome da im momčad, nakon Josea Mourinha i obožavane klupske ikone Danielea De Rossija, vodi trener koji kod njih ne budi baš nikakve emocije, Jurić je tijekom 90 minuta ogleda s Udineseom pridobio nezadovoljnu vojsku. Barem na kratko. I usput stigao s Romom do prve pobjede u tekućoj kampanji Serie A.

Svjestan je Jurić da mu jedino dobre partije i pobjede mogu osigurati mir i ostaviti ga na klupi. Krenuo je na najbolji mogući način, pobijedivši s 3-0 do sada neporaženi Udinese s igrom kakvom se malotko nadao: pritegnutom obranom i luđačkim presingom.

Obično se u ovakvim situacijama, a treneri to nerijetko i samo ističu, priskoči praktičnosti, pa se s igračima više radi na psihološkoj motivaciji, umjesto na taktici. Tako nešto se i očekivalo od Jurića – da prati recept svog prethodnika De Rossija, pa da u prvoj dužoj reprezentativnoj stanci pokuša implementirati svoje ideje, a da u međuvremenu puno razgovara s igračima i podigne ih u mentalnom smislu.

No Jurić nije tip od razgovora. On je odlučio odmah ugraditi u momčad nekoliko svojih načela i u samo nekoliko treninga uspio preobraziti momčad Rome.

„U samo nekoliko treninga je pokazao da ima svoje principe. I momčad je pokazala da ga prati. Odličan početak nimalo lakog putovanja“, piše Gazzetta dello Sport o Juriću, ocijenivši ga usput s visokom sedmicom.

Jurić sada mora razmišljati isključivo o radu, dok navijači očekuju kvalitativni skok na tablici Serie A, jer im je dosta šestih i sedmih mjesta koja Roma posljednjih godina popunjava. Raspored mu više-manje ide na ruku. Doduše, iduća utakmica mu je ponovno na Olimpicu protiv Athletic Bilbaa u okviru Europske lige, pa nakon toga još jedan domaći ogled protiv Venezije. Zatim slijede gostujući ogledi protiv Elfsborga i Monze, a 20. listopada na Olimpico stiže Inter.

„Nije bilo lako, ali momčad je sjajno odgovorila. Kada sam došao u svlačionicu, naišao sam na dečke kojima je bilo iznimno žao zbog otkaza De Rossiju i to su mi otvoreno rekli. Bili su iskreni sa mnom, što sam jako cijenio jer nogometaši to ponekad skrivaju. I do sada su davali sve od sebe, ali nisu postizali rezultate. Postoje dijelovi igre koje mogu promijeniti bez većih problema. Moj način rada im može jako koristiti, čak i igrači kojima su navijači zviždali mogu promijeniti stvari“, rekao je Jurić nakon ogleda.

Raspored je zgusnut, ali ne i toliko zahtjevan, pa će Jurić do derbija s Nerazzurrima imati vremena i za uigrati nešto. Zabilježio je debi iz snova, sada mu ne preostaje ništa drugo nego – pobjeđivati.



Tagovi

Serie ARomaIvan Jurić

Ostale Vijesti