Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Gattuso je već 'riješio' Mourinha, sada mu prijeti sunarodnjak

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 20.07.24. | 09:00

Hajduk je spreman za dvoboj s HB Torshavnom u četvrtak na Poljudu

Svakoga ljeta prije početka europskog puta, u Hajduku je živo, brojne popratne aktivnosti vežu se u splitski klub koji marketinški napreduje. Lijepo je bilo na Marjanu tijekom predstavljanja Adidasovih dresova gdje su igrači i igračice malo glumili modele, no fokus trenera Gennara Gattusa koji nije bio na toj priredbi samo je na prvoj idućoj utakmici.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

A ona mu u 2. kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu dovodi HB Torshavn, momčad s Ovčjih Otoka koju vodi Talijan Adolfo Sormani (58), koji je ponikao u vrućem Napulju. Igrao je u pomlatku Napolija, tako da će Gattuso koji je s tim klubom osvojio zasad jedini trenerski trofej u karijeri, imati sve potrebne informacije.

Nije Sormani 'no name' u Italiji, jer radio je s Arrigom Sacchijem, Cirom Ferrarom, a u karijeri je igrao i s današnjim izbornikom Azzurra, Lucianom Spallettijem.

Preferira sustav 4-3-3, glavni igrač mu je ljevokrilni napadač Aki Samuelson koji je nedavno postigao dva hattricka. Sormani je s danskim Vejleom napravio najveći rezultat u karijeri kada ga je uveo iz drugog u prvi rang, a od ove godine ga je put odve na Ovčje Otoke gdje radi dobar posao.

Dugo su bili na diobi prvog mjesta u ligi, ali su onda izgubili derbi od Vikingura za kojim sada zaostaju šest bodova.

Nećemo više podsjećati na Gziru United zbog koje Hajduk mora i na hladno puhati, no sumnjamo da se nešto slično može dogoditi.

Uostalom, kada je Gattuso nadmudrio i 'riješio' velikog Josea Mourinha nanijevši mu poraz u Grazu na pripremama, a zabio je 16-godišnji Bruno Durdov, onda je optimizam razumljiv.

Pratit će Bijeli i ždrijeb za 3. pretkolo u ponedjeljak kada će na Vis doći predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin na predstavljanje knjige Jurice Gizdića 'Ratni Hajduk' povodom 80 godina od obnove splitskog kluba.

Bit će tamo i Gattuso, jer ne dolazi često prvi čovjek UEFA-e Čeferin u službeni posjet Hajdukovu 'eventu', premda ljetuje u Hrvatskoj i ima simpatije prema Hajduku još iz vremene bivše države kada se divio igračima Bijelih u rodnoj Sloveniji.

A što se tiče igračkog kadra, treba još vidjeti kako ukomponirati Abdoulieja Sanyanga Bambu i Ivana Rakitića, čije se potpis za Bijele očekuje u ponedjeljak, a on bi tijekom nedjelje, ako sve bude u redu, trebao stići u Split. Također se prilagodba odnosi i na Ivana Perišića koji se kasnije uključio u rad s prvom momčadi jer je imao duži odmor nakon Eura.

Gattusova momčad odigrala je osam pripremnih dvoboja u kojima je Talijan isprobao 36 igrača, zabilježila je samo jedan iznenađujući poraz od Kalcer Radomlja, ali generalno su Bijeli odradili odlične pripreme, imaju šest pobjeda, jedan remi i taj 'kiks' s partnerskim klubom.

HAJDUK U PRIPREMNIM UTAKMICAMA

Hajduk – Velež 3-0

Hajduk – Posušje 1-0

Kalcer Radomlje – Hajduk 1-0

Šahtar – Hajduk 1-1

Hajduk – Ruh Lviv 3-1

Fenerbahçe – Hajduk 0-1

Hajduk – Croatia Zmijavci 2-0

Hajduk – Široki Brijeg 3-0





 


Tagovi

HajdukGennaro GattusoAdolfo SormaniHB TórshavnJose MourinhoÁki SamuelsenIvan RakitićAbdoulie Sanyang BambaIvan PerišićKonferencijska ligaždrijebHrvatska nogometna ligaAleksander ČeferinBruno DurdovpripremeFenerbahçeAdidas

Ostale Vijesti