Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Gdje je u toj priči Hajduk? Džeko kapetan Fenera, a stiže Mourinhov napadač iz Seville!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 19.07.24. | 17:29

En-Nesyri je na korak do potpisa što bi značilo da Mourinho ima tri centralna napadača, no tko će Dijamanta izbaciti iz momčadi kada je u sjajnoj formi

Fenerbahçe dovodi još jednoga napadača, blizu potpisa je Youssef En-Nesyri iz Seville koji bi trebao pojačati momčad Josea Mourinha, no ne znači nužno da će ugroziti status Edina Džeke (38) s čijim se imenom barata u kontekstu Hajduka.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, klub je objavio da je Džeko prvi kapetan Žuto-plavih, a na pripremama je jednostavno blistao, unatoč poznim godinama.

Zamjenici će mu biti Mert Hakan i Dušan Tadić. Stoga se čini da je sportski direktor Mario Branco bio u pravu kadaj e prije utakmice Hajduka u kojemu je također bio na toj funkciji, izjavio da ne namjeravaju pustiti Džeku, te da s njim ozbiljno računaju u novoj sezoni na kraju koje će mu isteći ugovor s Turcima.


I sam Džeko je po povratku u Istanbul na svojim kanalima objavio kako je lijepo doći kući, pa onda one snimke s jahte sa Senijadom Ibričićem kako pjevaju Hajdukove navijačke pjesme, samo pale maštu pristaša Bijelih.

No, prijelazni rok je prevrtljiv, nije gotovo dok nije – gotovo, međutim kako stižu vijesti iz Turske, a prenosi ih sportsport.ba koji zaključuje da Džeko ostaje.

Ranije je stigao Cenk Tosun, a dolaskom Marokanca iz Seville, Mourinho ima tri centralna napadača, no teško je Džeku izbaciti iz udarnih 11 kada je u odličnoj formi, pet pogodaka postigao je tijekom priprema.

Tosun i budući napadač En-Nesyri se još trebaju uigrati kod Mourinha kojega je u Grazu nedavno Hajduk Gennara Gattusa dobio pogotkom mladoga Bruna Durdova.

Portugalac je nakon te utakmice bio jako ljutit, te uopće nije došao pred brojne turske kamere, a i Džeko je zaobišao izjave.

Ono što bi eventualno moglo promijeniti Džekine planove jest činjenica da u Hajduk stiže Ivan Rakitić pa bi Bijeli s njim imali spektakulranu osovinu s hrvatskim veznjakom te manevrom u kojemu su Ivan Perišić, Marko Livaja i BiH reprezentativac kao centralna špica. (dku)



Tagovi

Edin DžekoHajdukFenerbahçeGennaro GattusoJose MourinhoEn NesyriIvan RakitićIvan PerišićMarko LivajaLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti